0
powrót

diskuze k tématu: Za co vyměnit dosluhující Citroen Xantia?

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, technické dotazy, německá vozidla, francouzská vozidla
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Środa 29.10.2008 19:17, RE: OFICIÁLNÍ DATA
Koloss napisał:
Takže zase hromada řečí mimo téma. Tématem mého posledního příspěvku byla férovost srovnání rozměrů Mondeo hatchback a C5 break. Podle údajů, které jste zde prezentovala, bylo pro porovnání použita tato kombinace, což je takzvané faux pas. Jestli jste ty údaje sepsala vy, nebo jste je jen vytáhla z renomovaného německého automagazínu, je vcelku jedno. Buď matete čtenáře vy, nebo se necháte slepě klamat sama a dále to tlumočíte. Jelikož se zamýšlím nad tím co čtu, pak si takovýchto nesmyslů prost...
Takže data místo "okecávání", tedy opravdu data od výrobců dle servisní knížky - návodu:
rozvor - 2,75 metru
délka - 4,74 metru (4,84)
šířka - 1,78 metru (1,78)
výška - 1,48 metru (1,51 - 1,55-verze se stř. nosiči)
přední převis - 1,03 metru (1,03)
zadní převis - 0,96 metru (1,06)
zadní rozchod - 1,50 metru (1,50)
přední rozchod - 1,53 metru (1,53)
celková šířka - 2,10 metru (2,10)
zavazadelník - 471 litrů (nevím):
šířka vstupního otvoru - 1,14 metru (1,18)
hloubka - 1,00 metru (1,09)
šířka - 1,17 metru (1,13)
výška - 0,87 metru (0,88)
délka po sklopení zadní řady sedadel - 1,71 metru (1,78)
výška vstupního otvoru - 0,62 metru (0,79)
Toliko zcela naprosto oficiální data, další dodám - teď please opište svoji sevisní knížku - návod vy - jste "na tahu"
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Środa 29.10.2008 19:36, http://www.flickr.com/photos/30642098@N08/
Koloss napisał:
Takže zase hromada řečí mimo téma. Tématem mého posledního příspěvku byla férovost srovnání rozměrů Mondeo hatchback a C5 break. Podle údajů, které jste zde prezentovala, bylo pro porovnání použita tato kombinace, což je takzvané faux pas. Jestli jste ty údaje sepsala vy, nebo jste je jen vytáhla z renomovaného německého automagazínu, je vcelku jedno. Buď matete čtenáře vy, nebo se necháte slepě klamat sama a dále to tlumočíte. Jelikož se zamýšlím nad tím co čtu, pak si takovýchto nesmyslů prost...
Nedostatkem sebevědomí věru netrpíte, ale jak si zpětně dohledat můžete, také chybky děláte .. jste k sobě tak "kritický" jako k jiným?
Takže "noch einmal" hatchbacky C5 x mondeo 2.2 nafta:
Zavazadelník - 471 x 500
Nádrž - 66 x 59
Pneu - 215/55 R16 x 205/55 R16 (michelin primacy - oba)
Vnitřní výška - 1050 mm x 975
Vnitřní výška vzadu - 960 x 935
Vnitřní šířka - 1530 x 1460
Vnitřní šířka vzadu - 1500 x 1455
Osobně považuji za "dobrý vtip", že můj vůz je (zřejmě opravdu) o maličko větší - to ale VŮBEC nic neznamená - VŮBEC to není důležité. Ostatně maličko mne překvapilo, že vy - jenž na každý centimetr TAK dáte a trojkové bmw dokonce do kategorie Octavie a Golfu (málem) řadíte, jeden z menších vozů třídy do budoucna plánujete (jinak M6 mohu jen doporučit, s motorem bych trochu váhala, asi na nový 2.2 diesel počkala).
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Środa 29.10.2008 23:08, RE: Kylie vs. Koloss - Mondeo a 3er
Koloss napisał:
Tabulka znovu
________________Mondeo 2001____BMW 3 E90______BMW 3 E46
_
prostor vpředu__900-1110_______950-1190_______920-1110
prostor vzadu___660-870________600-860________570-770
výška vpředu____1010___________950____________1010
výška vzadu_____930____________900____________920
šířka vpředu____1480___________1400___________1490
šířka vzadu_____1470___________1380___________1460
Pro zajímavost NOVÉ jednoznačně VĚTŠÍ mondeo:
výška nad sedadlem vpředu - 996 mm
výška nad sedadlem vzadu - 965 mm
šířka vpředu - 1448 mm
šířka vzadu - 1433 mm
Co s tím? Existuje reálná možnost (naprosto nedůležitého údaje pro "kvalitu" vozu), že citroën C5 je nepatrně větší! Co s tím budeme dělat?
PS: A NEobviňujte mne zase z nějakých nekalých praktik! Tyhle údaje náhodou "sedí" jak německé, tak české - tohle je z http://magazin.auto.cz/testy/ford-mondeo-2-0-tdci-mucirna-falesneho-sebeuspokojeni.html
Vyhovuje vám tento "zdroj" více?
PPS: Dovolím si (svůj) závěr. C5 a mondeo patří k rozměrnějším vozů střední třídy, bmw 3 a třeba mazda 6 k těm menším - dohromady jsou to bez jakýchkoliv diskuzí vozy střední třídy .. na rozměrech NEzáleží .. pocitové rozdíly při jízdě v nich jsou jednoznačné a centimetr navíc namíň tento rozdíl NEzpůsobuje!
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 30.10.2008 16:07, RE: Ford a Mazda
Kylie napisał:
Že ford vzhledem k finančním trablům plánuje část akcií odprodat vím, že jsou jejich modely roky navzájem "propojené" - to jistě víte sám.
S tím "vysvětlením" Mondeo, m6 a jag. jste trochu "uskočil" jinam (z čehož tak rád obviňujete mne), navíc "mlžíte" daleko více než já .. to jsou věci ,-)
V ČEM jsou rozdíly mezi výše zmíněnými - velmi dobře vím! Šlo mi o ROZMĚRY!!! Téma (důležitost) rozměrů jste nanesl vy - já je NEpovažuji za důležité ... a tato trojice vozů střední třídy (z nichž jeden ...
Já se rozměry zabýval tehdy, když někdo napsal, že Mondeo je menší než Xantia a nebyla to pravda. Že je stará M6 menší než staré Mondeo to vím, ale 60mm není taková tragédie, rozdíly mezi třídami jsou větší. Nechce se mi hledat, jak se to promítne uvnitř, protože M6 nebyla předmětem diskuze. Že je BMW 3 střední třída jsem už napsal, jen mi nepřijde ideální, když má dospělý člověk ve vozu střední třídy málo místa na zadních sedadlech. A rozdíl v délce BMW a Mondea je 210 mm, to je Mazda menší jen o 60mm (o 150mm delší než BMW), takže tahle vaše odbočka je úplně zcestná.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 30.10.2008 16:19, RE: http://www.flickr.com/photos/30642098@N08/
Kylie napisał:
To jste PŘEHNAL! Zmínka o "faux pas" je zcela "mimo mísu"!!! Pokud netušíte co to znamená, jde o porušení všeobecně přijímaných pravidel společenského chování či dobrých mravů (to by snad, v docela dost hodně přehnané verzi šlo použít na vaše "vykroucení" se tématu rozměrů vozů střední třídy M6, mondeo, X-type).
Já opsala data z největšího evropského automotočasopisu - toť vše! Že se VÁM nelíbí - je naprosto NEpodstatné. Jako vtipný parodox vidím, že zrovna já, která na rozměry nedá, mám (možná)...
Ano - porovnání kombíku a hatchbacku, když u obou aut existují verze kombi i hatchback a tedy je možné porovnávat porovnatelné, přesně toto považuju za prohřešek proti dobrým mravům a musím trvat na použití fráze FAUX PAS. Jak by se vám asi líbilo, kdyby ve vámi nabízeném článku srovnání Mondea a C5 porovnali Mondeo 2.2 TDCi a C5 3.0 V6, přičemt by Mondeo zvítězilo na plné čáře ve spotřebě? Je to totéž když porovnáváte rozměry a u jednoho auta si vyberete větší variantu a u druhého menší. A zase - vy jste to porovnání vytáhla kvůli rozměrům, kdežto v testu mohlo jít o něco jiného a tady to nezaznělo. Pak jsou v tom Němci z renomovaného (bla bla) nevinně a vy jste z lenosti vytáhla údaje bez reálné souvislosti. A děláte to pořád a opakovaně.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 30.10.2008 16:26, RE: http://www.flickr.com/photos/30642098@N08/
Kylie napisał:
To jste PŘEHNAL! Zmínka o "faux pas" je zcela "mimo mísu"!!! Pokud netušíte co to znamená, jde o porušení všeobecně přijímaných pravidel společenského chování či dobrých mravů (to by snad, v docela dost hodně přehnané verzi šlo použít na vaše "vykroucení" se tématu rozměrů vozů střední třídy M6, mondeo, X-type).
Já opsala data z největšího evropského automotočasopisu - toť vše! Že se VÁM nelíbí - je naprosto NEpodstatné. Jako vtipný parodox vidím, že zrovna já, která na rozměry nedá, mám (možná)...
Ještě - ten centimetr v rozměrech - U BMW je v délce těch centimetrů 21. Jestli je vám jedno jestli je to 1cm nebo 21cm, pak mě napadají různé poznámky, ale nechám si je pro sebe. Já se s BMW 3 ve střední třídě smířil, ale kdyby mi dal někdo prostor, pak bych vyjádřil námitku. M6 do střední třídy patří, je pořád o 15cm delší než BMW 3 a vevnitř to určitě bude poznat.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 30.10.2008 16:39, RE: OFICIÁLNÍ DATA
Kylie napisał:
Takže data místo "okecávání", tedy opravdu data od výrobců dle servisní knížky - návodu:
rozvor - 2,75 metru
délka - 4,74 metru (4,84)
šířka - 1,78 metru (1,78)
výška - 1,48 metru (1,51 - 1,55-verze se stř. nosiči)
přední převis - 1,03 metru (1,03)
zadní převis - 0,96 metru (1,06)
zadní rozchod - 1,50 metru (1,50)
přední rozchod - 1,53 metru (1,53)
celková šířka - 2,10 metru (2,10)
zavazadelník - 471 litrů (nevím):
šířka vstupního otvoru - 1,14 metru (1,18)
hloubka - 1,00 metru (1,09)
šířka - 1,...
Na žádný tah s váma nejdu! Porovnání C5 a Mondea nebylo původním předmětem, vy jste ho sem zatáhla a blbě (kombík x hatchback). Váš techničák se vzácně shodne s mým zdrojem, tak nemám důvod to dále rozmazávat.

http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/30201.html
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 30.10.2008 16:43, RE: Kylie vs. Koloss - Mondeo a 3er
Kylie napisał:
Pro zajímavost NOVÉ jednoznačně VĚTŠÍ mondeo:
výška nad sedadlem vpředu - 996 mm
výška nad sedadlem vzadu - 965 mm
šířka vpředu - 1448 mm
šířka vzadu - 1433 mm
Co s tím? Existuje reálná možnost (naprosto nedůležitého údaje pro "kvalitu" vozu), že citroën C5 je nepatrně větší! Co s tím budeme dělat?
PS: A NEobviňujte mne zase z nějakých nekalých praktik! Tyhle údaje náhodou "sedí" jak německé, tak české - tohle je z http://magazin.auto.cz/testy/ford-mondeo-2-0-tdci-mucirna-falesneho-sebeuspokojen...
Pro jistotu to napíšu sem taky - piorovnání C5 a Mondeo nebylo předmětem tohoto sporu. TDCi není můj problém, já se mu vyhnul. BMW 3 je o 150 mm kratší než Mazda 6 a o 210 mm kratší než Mondeo (nebo C5).
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 30.10.2008 17:18, RE: http://www.flickr.com/photos/30642098@N08/
Koloss napisał:
Ano - porovnání kombíku a hatchbacku, když u obou aut existují verze kombi i hatchback a tedy je možné porovnávat porovnatelné, přesně toto považuju za prohřešek proti dobrým mravům a musím trvat na použití fráze FAUX PAS. Jak by se vám asi líbilo, kdyby ve vámi nabízeném článku srovnání Mondea a C5 porovnali Mondeo 2.2 TDCi a C5 3.0 V6, přičemt by Mondeo zvítězilo na plné čáře ve spotřebě? Je to totéž když porovnáváte rozměry a u jednoho auta si vyberete větší variantu a u druhého menší. A zase...
"Nezasekl" jste se nějak? Co to ... povídáte?
To se fakt neumíte podívat realitě do očí?
Rozměry jsou jaké jsou a dodala jsem data i z jiných zdrojů (to "kličkování" vám už nějak nejde). Prostě je tu možnost, že C5 je o milimetr větší a vy z toho máte "kolaps"? Vždyť je to TAK nepodstatné!
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 30.10.2008 21:43, RE: http://www.flickr.com/photos/30642098@N08/
Koloss napisał:
Ještě - ten centimetr v rozměrech - U BMW je v délce těch centimetrů 21. Jestli je vám jedno jestli je to 1cm nebo 21cm, pak mě napadají různé poznámky, ale nechám si je pro sebe. Já se s BMW 3 ve střední třídě smířil, ale kdyby mi dal někdo prostor, pak bych vyjádřil námitku. M6 do střední třídy patří, je pořád o 15cm delší než BMW 3 a vevnitř to určitě bude poznat.
Nic ty vaše centimetry nemění na tom, že jsou to všechno vozy střední třídy.
A to s tím že máte na výběr, buď prostor, nebo zavazadelník, nebo "jízdní vlastnosti" ...
Je to prostě vždy "něco za něco" ... takže já opravdu místy nevím, zda si se mnou jen tak "hrajete" (skoro se příkláním k verzi, že ano ,-)
PS: Pěkně o tom proběhla diskuze u nové C5 - mnoho lidí "nechápalo" malý kufr a velký přední převis (dokonce to nazývali "nedostatkem") a nebyli sto pochopit, že to je "úmysl" (octavia o třídu níž má přeci daleko větší kufr, že .-)
Je zajímavé, že se soustředíte JEN na délku vozidla - proč? K čemu je to dobré? No tak je mezi nejkratším a nejdelším vozem střední třídy rozdíl 21 cm - co s tím? Vždyť je to TAK nepodstatné! PROTO také v česku "řadí" octavii do stř. tř. - těžko může být typičtější vůz nižší střední - prostě mechanika golf - že má dozadu více cm - to z ní přece vůz vyšší kategorie neudělá!!! Jak také asi. Délka je jen hodně orientační hodnota, vše vychází z rozvoru (jako dům ze základů) ten "rozhodne" vše (pro orientaci, snad trochu překvapivě, ale velmi dobře poslouží kapacita nádrže).
PS: I když se vám to asi NElíbí právě na vozy jako je bmw 3, lexus IS, Céčkový mercedes "pasuje" ona věta o rozvoru a rozměrech a prostoru ... (asi jen málokdo by je díky tomu zařadil ZA mondeo či mou C5 ..)

reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 30.10.2008 21:51, RE: OFICIÁLNÍ DATA
Koloss napisał:
Na žádný tah s váma nejdu! Porovnání C5 a Mondea nebylo původním předmětem, vy jste ho sem zatáhla a blbě (kombík x hatchback). Váš techničák se vzácně shodne s mým zdrojem, tak nemám důvod to dále rozmazávat.

Umíte vy něco jiného než "popichovat" "urážet" atp.? Velmi pečlivě jsem dodala ověřitelná data hatchbacků ... co by jste si tak představoval?
Vy jste neomylný? To se tedy máte, to vám závidím! To bych také chtěla .-)
Já se tak pečlivě "vyťukávala" s číslíčky a vy "nebudeme rozmazávat"? To je česky: "to vaše je trochu větší, ale je mi blbé to přiznat?"
Já si myslím, že "lepší" vůz stř. tř. je třeba ono bmw 3 - i když je menší, než oba naše vozy.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 30.10.2008 21:56, Tady "úplně zcestná" blondýna
Koloss napisał:
Já se rozměry zabýval tehdy, když někdo napsal, že Mondeo je menší než Xantia a nebyla to pravda. Že je stará M6 menší než staré Mondeo to vím, ale 60mm není taková tragédie, rozdíly mezi třídami jsou větší. Nechce se mi hledat, jak se to promítne uvnitř, protože M6 nebyla předmětem diskuze. Že je BMW 3 střední třída jsem už napsal, jen mi nepřijde ideální, když má dospělý člověk ve vozu střední třídy málo místa na zadních sedadlech. A rozdíl v délce BMW a Mondea je 210 mm, to je Mazda menší jen...
Já jsem "úplně zcestná" což je pro "rovnováhu" důležité - když vy jste "bez chyb a dokonalý"
S tím prostorem na sedačce to je mnohem větší "legrace" než tušíte, můj Buřtík se vejde na zadní sedačku miniauta Hyundai i10, ale z poza volantu Mercedes CLC ho musíme "vytahovat" .. nemám pocit, že by ten minihyundai byl o třídu nad "lepší" verzí E Mercedes (typického představitele VYŠŠÍ střední třídy) .. co na to povíte vy ..?
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 30.10.2008 21:58, RE: Kylie vs. Koloss - Mondeo a 3er
Koloss napisał:
Pro jistotu to napíšu sem taky - piorovnání C5 a Mondeo nebylo předmětem tohoto sporu. TDCi není můj problém, já se mu vyhnul. BMW 3 je o 150 mm kratší než Mazda 6 a o 210 mm kratší než Mondeo (nebo C5).
Už vím, proč se "vyhýbáte" porovnání C5 a Mondeo - C5 je v mnoha "číslech" větší (mám tu test kombíků .. RÁDA vám nějaká data opíši .-)
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 30.10.2008 22:00, Kylie: je to marný
Už sem nic psát nebudu. Cokoli napíšu ignorujete a začnete řešit něco jiného (v diskuzi o BMW 3 porovnáváte Mondeo a C5 a ještě blbě). Asi pětkrát jsem uznal, že BMW 3 je ve střední třídě, i když se mi to nelíbí a několikrát jsem zdůvodnil proč se mi to nelíbí, stejně si melete svou bez jakékoli myšlenky. Je to marný, je to marný, je to marný.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 30.10.2008 22:06, http://www.flickr.com/photos/30642098@N08/
Koloss napisał:

Taky s vámi nechci jíti na "tah", jen jste byl "na tahu" ve smyslu .. je řada na vás (vzhledem k opakovanému "kličkování" - z čehož tak rád obviňujete mne - asi aplikujete: "podle sebe soudím tebe" .-)
PS: Jak se vám teď žije, když víte že jsou i větší vozy ve třídě, než je váš?
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 30.10.2008 22:12, RE: OFICIÁLNÍ DATA
Koloss napisał:

Těm divným "jakopísmenkům" na které jste mi dal odkaz moc nerozumím, ale můj brumlík má 211 koníků, když už ... a jezdí moc "prima", hlavně když se někam nad 5000 ot. dostanete .. (když jste "nad" 6000 ot. je to už docela hodně "sexy")
PS: Vzhledem k vašim "zdrojům" (tedy řadit tohle na Auto Zeitung a Auto moto und sport atp. - no to je "síla"), vy jste tamodtud odněkud?
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 30.10.2008 22:15, RE: Kylie: je to marný
Koloss napisał:
Už sem nic psát nebudu. Cokoli napíšu ignorujete a začnete řešit něco jiného (v diskuzi o BMW 3 porovnáváte Mondeo a C5 a ještě blbě). Asi pětkrát jsem uznal, že BMW 3 je ve střední třídě, i když se mi to nelíbí a několikrát jsem zdůvodnil proč se mi to nelíbí, stejně si melete svou bez jakékoli myšlenky. Je to marný, je to marný, je to marný.
Jste docela umanutý, umanutý, umanutý, tvrdohlavý, nepoučitelný, kapacity neuznávající ... spokojen? A to jsem nenapsala, že navíc docela nadstandardně drzý.
PS: Ještě vám sem "dodám" úplně nejnovější test mondeo x C5 z německého (azbuku neumím, je mi líto) automagazínu Auto Zeitung (právě vyšla ročenka).
PPS: Jste docela hodně velmi značně až moc náročný na ostatní (a asi o to méně na sebe, zdá se mi ,-)
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 30.10.2008 22:28, RE: Kylie vs. Koloss - Mondeo a 3er
Koloss napisał:
Jestli je velký prostor nad malým rozvorem známkou lacinosti konstrukce, to bych zrovna netvrdil. Určitě to dá víc práce, narvat lidi mezi kola, která jsou dost blízko u sebe. Naopak menší prostor nad větším rozvorem spíše vypadá jako plýtvání místem, i když u BMW si určitou daň vybere poháněná zadní náprava.

Jestli je vůz prémiový nebo ne by nemělo mít vliv na zařazení do tříd vozů. Tam by měl rozhodovat právě prostor pro osádku. Octavia I měla až na rozvor vnější rozměry velmi podobné Mondeu ...
Vy to tvrdit nemusíte, tvrdí to lidé na které dám trošičku více než na poněkud podivně se chovajícího anonyma na netu. To vaše "plýtvání" místem má (pochopitelně) důvod. Když použijete kvalitnější náročnější lepší prostorově náročnější uchycení nápravy - zabere to více místa, tomu se NEříká plýtvání místem ... to je příklad. Když uložíte motor, řadový šestiválec podél, je to skvělé pro ideální rozložení hmotnosti, ale vy to nazýváte "plýtvání místem" - z velmi "omezeného" pohledu máte pravdu, ale oba výše zmíněné příklady jsou jen dalším důkazem jak je to s konstrukcí vozu a že ta větička co já vám prozradila (a vy na ní nedbáte a opravdu si snad myslíte, že chytřejší než konstruktéři profesionálové jste) je naprosto pravdivá .. tady mne nemůžete "zlomit" - přesvědčujete mne že matematice rozumíte lépe než Albert Einstein a John Nash dohromady .. cože docela NEpravděpodobné, to snad "uznáte" i vy.
Takže s konstrukcí vozu to je trochu jinak než si představujete (ať se "poučíte" a mně uvěříte, či si budete "trvat" na svém ,-)
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 30.10.2008 22:31, RE: Kylie vs. Koloss - Mondeo a 3er
Koloss napisał:
Tak jsem měl trochu času a pohledal jsem si ty vnitřní rozměry. Asi vás nepotěším, to co jsem našel vypadá jinak - když to sečtu, vyhraje Mondeo, paradoxně E46 je s ním vyrovnané kromě prostoru vzadu a E90 kulhá za oběma. Jediná E90 výhoda je prostor vpředu, ale když ho využije maximálně, zbude vzadu míň místa než v Mondeu. Ale 6 cm chybí nad hlavou řidiče a 8 cm v šířce vpředu, fakt je to BMW menší.

Mondeo 2001 BMW 3 E90 BMW 3 E46
--------------------- --------...
To je "normální", že bmw 3 je menší (a mne to ani netěší ani nic jiného, je mi to "fuk").
PS: Na "velikosti", respektive hlavně délce vozu, záleží jen vám - PROČ to NEtuším (jste tak "náročný" i na ostatní - daleko důležitější, chování či bezpečnost vozu určující .. "data"?)
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 30.10.2008 23:17, Neukončíme to?
Navrhuji smír. Já uznám, že já blond a vy ... (jste na tahu = to znamená, že teď je řada na vás..)
reagować
  1 ... 13 14 15 ... 18

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.