bibianna napisał:
Děkuji všem za názor.. co se týče octávky, je to kombík, parkovat zvládám v pohodě (pro toho, kdo radil čidla
).. je to už 14 let staré auto, každou chvíli něco odchází, i když motor je super. spíš jde o to, že jezdím do práce / z práce cca 15-20 min, ani nestačím auto zahřát a už ho vypínám, diesel není do města, nemyslíte?ano, chci o něco menší auto a plánovala jsem třídveřovou verzi, která se mi také líbí nejvíc, pro děti asi ne moc praktické, pravda, pejsek se vleze, je malej... pokud ne stilo, napadá mě pak jedině peugeot (206,307), punto, corolla... na recenze jsem koukala hodně, ale těžko je to posoudit pro neznalého člověka, net je plný názorů pro a proti ... a nejsem vtípek redakce...:)
takže primární je koupit novější auto...takže pokud je vaše čtrnáctileté, pak si za 50 pořídíte cca desetileté se stejnými provozními náklady.
do 50 stilo ani p307 neseženete, p206 patřil dlouho mezi poruchové, ale myslím, že 2004 už to bylo odladěné (to si zjistěte u někoho jiného)
dále škoda fabia s motorem 1,4 (pozor, auta, která byla odpočtová jsou - většinou pouze papírově - čtyřmístná), renault thalia (který nejezdil dlouhodobě ve vysokých otáčkách), opel corsa, možná seženete i ford fiesta...
ale opět dodávám - nejsem si jistý, jestli si pomůžete. měníte auto v ceně cca 50 tisíc za menší a trochu mladší auto v ceně 50 tisíc a provozní náklady zůstanou zhruba stejné