Vít napisał:
Ahoj všem,
musím potvridt, už pár let Bravu nemám, ale dobré vzpomínky zůstaly. 100% spolehlivost, za 5 let provozu jsem měnil 1xžárovku a onen zmíněný výfuk, který je skutečně neštěstí. Měl jsem kritizovanou 1.4/12V, bez problémů, spotřeba v kontextu výkonu nic-moc, olej 10W40 polosynt. Světe div se - startovala při -20, kdy jsem pomáhal startovat zmrzlou oktávku:) Pomluvy o nespolehlivosti Fiatů je schíza z doby dovozů 250tkm vraků po revoluci.
Teď mám VW G4 - taky spokojenost...
Přesně, ta špatná image Fiatů je hodně zkreslená a dneska to už neodpovídá skutečnosti (potvrdilo mi to víc majitelů i lidi ze servisu).. Mám Bravu 1.6 z roku 98, koupil jsem jí, když měla cca 120000, jako u každý ojetiny jsem nechal zkontrolovat rozvody, brzdy (maximální spokojenost se servisem na Kolbence). Vyměnil jsem provozní náplně a po čase zapalovací kabely a svíčky (po předchozím majiteli tam byly nějaký druhovýrobní a nechovaly se úplně dobře), čímž se zvýšila kultivovanost chodu motoru i výkon. To byla na dlouhou dobu poslední investice. Jezdim s tímhle autem necelej rok a za tu dobu jsem teda taky stihnul vyměnit výfuk, ale to je prostě "spotřební zboží", který odchází na každym autě. S motorem jsem spokojenej, táhne krásně a hlavně s parádní spotřebou. Výše kritizované brzdy mě nikdy nezradily. Kamarádi se mi "posmívali", že jsem koupil Fiata, ovšem jenom do doby, než jsem je svezl a spadla jim čelist, když viděli tu příjemnou dynamiku za nižší spotřebu než maj jejich Golfy a 626ky. Když k tomu připočtu levnej a celkem dostupnej servis, tak můžu Bravu jedině doporučit všem, co nechtějí vysolit mraky peněz za auta koncernu VW apod. (mají sice nepopiratelnou kvalitu, ale když někdo třeba dělá jenom při škole jako já, tak rozhodně dřív našetří na Bravu než na Fabii, Cordobu nebo Boru).