Mnoho majitelů různých aut jsou podobné typy, někdo si auto kupuje aby udělal dojem na druhé, někdo kvůli sobě. Já mám Dodge Magnum a je mi jedno, co si kdo myslí. Spíš je sranda, že prémiové německé značky si hodně lidí koupí aby dobře vypadali, ale má je kdejaký "vocas". Naopak se skoro 10let starou amerikou, která stála sotva třetinu oproti třeba BMW sedmičkové řady, člověk udělá větší parádu, aniž by o to mnohdy stál.
Uživit se dá všechno, když na to někdo má, proč ne. Mě třeba Hummer neláká, ale Dodge RAM? Klidně hned beru. Ale nevyužil bych, tak mi stačí americké kombi.
Plno lidí si myslí, že jsou na to drahé díly, není servis a když je, tak je drahý. Tito lidé tato auta nikdy neměli a vše mají z doslechu. Skutečnost je jiná. A než bych dal 350 a víc tisíc za ojetou Octávku, tak si raději koupím Magnuma nebo 300C kombi (v podstatě stejná auta), dám tam LPG a jezdím za stejné peníze. A srovnávat pak požitek z jízdy je asi zcela off-topic.
A ohledně LPG, tyto motory (benzínové V6 a V8) jsou tak festovní, že u LPG není ani třeba přimazávání. Po kontrolách sedel ventilů po desítkách tisíců km je motor bez poškození. Jen se musí dodržovat servis a o auto se starat a "nakládat" tomu, až je vše zahřáté (což mnoho majitelů nafťáků nezná, když mění olej po 30tis km a tvrdí, že auto zvládá prodloužený interval a nevadí to..., ale co, ničí si svoje auta).
Vůbec mi nevadí, že jsem s V8čkou za exota, ale kdo si toto myslí, tak mnohdy možná sám v hloubi pravé chlapské duše by se chtěl s takovým autem minimálně svézt nebo ho mít na víkend, týden, měsíc, rok, vlastně pořád v garáži