0
powrót

diskuze k tématu: Vyplatí se koupit BMW X5 za 400 tis. Kč?

kategorie zaszeregowania tematu: německá vozidla
danet - redakce TipCars
ilość wystąpień562
data registracji16.11.2012
Środa 28.12.2016 13:41, Pravidla diskuze
Vážení diskutující. Některé příspěvky/části příspěvků v tomto vlákně byly smazány povětšinou z důvodu vulgárního či urážejícího obsahu. Děkuji všem, kteří se snažili věcně přispět do tématu. A prosím ty, kteří se již odklonili od tématu a nechali se strhnout emocemi, aby dále do diskuze nepřispívali. Přeji Vám všem klidný přelom roku 2016/2017.
reagować
sheogorath
ilość wystąpień527
data registracji27.05.2016
Środa 28.12.2016 16:40, RE: danet
A to se tu nakousla jen stara olitana X5 Co kdyby chtel tazatel treba koupit rolls-royce
reagować
Reno
ilość wystąpień1352
data registracji30.03.2010
Środa 28.12.2016 21:13, RE: danet
sheogorath napisał:
A to se tu nakousla jen stara olitana X5 Co kdyby chtel tazatel treba koupit rolls-royce

Na motorkari.cz se teď objevila nová motorka od BMW, resp. její test. Emoce velmi podobné. Ta značka opravdu leží spoustě lidem v žaludku. Vždycky se najde dost pisatelů potřebujících světu sdělit, jak by si to nikdy nekoupili, že to je předražený krám, a spoustu dalších komplimentů:)

reagować
Pavlik
ilość wystąpień1328
data registracji09.10.2008
Środa 28.12.2016 22:59, RE: Nač ty emoce?
Fanda napisał:
Zdravím , lidi nač ty emoce?Beztak si sem ty dotazy píše redakce sama.Ono je to jednodušší,nežli napsat nějakou pořádnou recenzi.Jinak pro Zdenyho , Pavlík má prostě vždy pravdu a nemá smysl mu to vyvracet.

V čem mám vždy pravdu? Že je Zdeny závistivý pokrytec, nebo že škodovka není the best car of the world? To rozhodně mám .
K tématu - už jsem to napsal několikrát - X5 za 400 tisíc bude s velkou pravděpodobností naleštěná vražda, solidní kousky začínají o 250 tisíc výš. Servis i provoz je drahý. Co víc konstatovat - pokud na to tazatel má, ať se vykašle na zdejší připitomělé moralisty a koupí si co se mu líbí / po čem touží.
PS: já až nebudu najíždět 35 tisíc ročně, tak si koupím Cadillac Escalade - ty skoro 3,5 tuny a technicistní tvary se mi vždycky moc líbily. Bezpečná, pohodlná, extravagantní a brutální hromada železa relativně za pár korun.
PPS: Vážený cenzore / admine - na slově pokrytec nevidím nic závadného ani urážlivého. Je to běžně užívaný výraz uvedený ve slovníku českého pravopisu i v Ottově naučném slovníku. A jestliže někdo "káže vodu a pije víno", plně si jeho užití zaslouží.
reagować
Zdeny60
ilość wystąpień1248
data registracji08.09.2009
Cztwartek 29.12.2016 07:29, RE: Nač ty emoce?
Pavlik napisał:
Fanda napisał:
Zdravím , lidi nač ty emoce?Beztak si sem ty dotazy píše redakce sama.Ono je to jednodušší,nežli napsat nějakou pořádnou recenzi.Jinak pro Zdenyho , Pavlík má prostě vždy pravdu a nemá smysl mu to vyvracet.
V čem mám vždy pravdu? Že je Zdeny závistivý pokrytec, nebo že škodovka není the best car of the world? To rozhodně mám .K tématu - už jsem to napsal několikrát - X5 za 400 tisíc bude s velkou pravděpodobností naleštěná vražda, solidní kousky začínají o 250 tisíc výš. Servis i provoz je drahý. Co víc konstatovat - pokud na to tazatel má, ať se vykašle na zdejší připitomělé moralisty a koupí si co se mu líbí / po čem touží.PS: já až nebudu najíždět 35 tisíc ročně, tak si koupím Cadillac Escalade - ty skoro 3,5 tuny a technicistní tvary se mi vždycky moc líbily. Bezpečná, pohodlná, extravagantní a brutální hromada železa relativně za pár korun.PPS: Vážený cenzore / admine - na slově pokrytec nevidím nic závadného ani urážlivého. Je to běžně užívaný výraz uvedený ve slovníku českého pravopisu i v Ottově naučném slovníku. A jestliže někdo "káže vodu a pije víno", plně si jeho užití zaslouží.

Psychologu, mohl bys mi sdělit, v čem spočívá moje závist? A vem to pěkně čelem, bez blábolení, na rovinu. Ale to ty asi neumíš...Prozradím ti jen jedno, závidím lidem, kteří dokáží denně 8 a více hodin spát. To opravdu závidím. Zbytek mi je zcela úplně u zádele. Tak ven s tím, Pavlíčku.
reagować
Zdeny60
ilość wystąpień1248
data registracji08.09.2009
Cztwartek 29.12.2016 07:32, RE: danet
sheogorath napisał:

Obávám se, žeby to proběhlo ztcela bez emocí. RR není značka, kterou si příliš často kupuje uvozhřený ohryzek s cílem omráčit sousedy nebo poďobané adolescentky před učňákem. U staré vyvražděné X5 potažmo jiného obstarožního BMW ten pocit ale mám.
reagować
Reno
ilość wystąpień1352
Cztwartek 29.12.2016 10:31, RE: Nač ty emoce?
Zdeny60 napisał:
Pavlik napisał:
Fanda napisał:
V čem mám vždy pravdu? Že je Zdeny závistivý pokrytec, nebo že škodovka není the best car of the world? To rozhodně mám .K tématu - už jsem to napsal několikrát - X5 za 400 tisíc bude s velkou pravděpodobností naleštěná vražda, solidní kousky začínají o 250 tisíc výš. Servis i provoz je drahý. Co víc konstatovat - pokud na to tazatel má, ať se vykašle na zdejší připitomělé moralisty a koupí si co se mu líbí / po čem touží.PS: já až nebudu najíždět 35 tisíc ročně, tak si koupím Cadillac Escalade - ty skoro 3,5 tuny a technicistní tvary se mi vždycky moc líbily. Bezpečná, pohodlná, extravagantní a brutální hromada železa relativně za pár korun.PPS: Vážený cenzore / admine - na slově pokrytec nevidím nic závadného ani urážlivého. Je to běžně užívaný výraz uvedený ve slovníku českého pravopisu i v Ottově naučném slovníku. A jestliže někdo "káže vodu a pije víno", plně si jeho užití zaslouží.
Psychologu, mohl bys mi sdělit, v čem spočívá moje závist? A vem to pěkně čelem, bez blábolení, na rovinu. Ale to ty asi neumíš...Prozradím ti jen jedno, závidím lidem, kteří dokáží denně 8 a více hodin spát. To opravdu závidím. Zbytek mi je zcela úplně u zádele. Tak ven s tím, Pavlíčku.

Kdyby ti to bylo u zádele, tak by ses tady tak nerozčiloval:) A nepsal o tom litánie, jak je to pobuřující, že někdo má a někdo nemá a podobné bláboly.
reagować
Reno
ilość wystąpień1352
Cztwartek 29.12.2016 10:33, RE: danet
Zdeny60 napisał:
sheogorath napisał:
Obávám se, žeby to proběhlo ztcela bez emocí. RR není značka, kterou si příliš často kupuje uvozhřený ohryzek s cílem omráčit sousedy nebo poďobané adolescentky před učňákem. U staré vyvražděné X5 potažmo jiného obstarožního BMW ten pocit ale mám.

Pět let staré auto je vyvražděné, ale tři roky staré auto je prakticky funglovka, protože je kupuje Zdenda.
Infiniti je luxusní odnož Nissanu, ale v Čechách je to tuctovka, protože jednu má shodou okolností Zdenda. Pravidlo pro pravidlo na pravidlo, Svět podle Zdendy:)
reagować
Giorgio
ilość wystąpień814
data registracji09.05.2007
Cztwartek 29.12.2016 12:57, RE: danet
Reno napisał:
Zdeny60 napisał:
sheogorath napisał:
Pět let staré auto je vyvražděné, ale tři roky staré auto je prakticky funglovka, protože je kupuje Zdenda.Infiniti je luxusní odnož Nissanu, ale v Čechách je to tuctovka, protože jednu má shodou okolností Zdenda. Pravidlo pro pravidlo na pravidlo, Svět podle Zdendy:)

Aniž bych vám do toho chtěl vstupovat, tak za 400 tisíc bude ta X5 z roku 2008, a to už je v podstatě 9 let.
reagować
Reno
ilość wystąpień1352
Cztwartek 29.12.2016 17:08, sf asf asdf asdf asdf
např.
https://www.autoscout24.com/offers/bmw-x5-xdrive35d-diesel-grey-30d88142-7259-3a0c-e053-e350040ad025?cldtidx=6

takže reálně šest, ale pravdu díš, pět to není...
reagować
gepardo
ilość wystąpień129
data registracji19.10.2014
Piątek 30.12.2016 01:10, X5
Není to tak dávno, cca. rok zpátky, co Zdenda na všechno doporučoval minimálně JEN BMW 54O a výš. Jako většina lidí si něm myslím, cokoliv, jen ne to, že se v daném autě svezl, natož aby ho vlastnil. Není ostuda, něco nevědět. Je ostuda, dělat, že vím a vlastně si jen honím triko.
reagować
TOM
ilość wystąpień58
data registracji10.12.2007
Piątek 30.12.2016 06:01, odpověď
.....servis prémiového SUV něco stojí.....
Ano, pane Mašku, servis každého auta něco stojí.
Chtělo by to být ve svých odpovědích více konkrétní. Najít třeba konkrétní ceny často opotřebených dílů a porovnat např. s nepremiovým SUV. Ono by se třeba zjistilo, že servis X5 není tak vražedně drahý jak si plno lidí myslí.
Servis s odpovídající hodinovou sazbou.....to je jako kolik?
A bude to víc než třeba servis s diagnostikou na Kiu Sorento?

Dle mého názoru - každý kdo si sem dokáže zadat dotaz, tak jistě dokáže zde použít i vyhledávač aut. Není tedy potřeba v každé odpovědi vypisovat kolik aut s kolika km lze zde najít, ale více se soustředit na konkretizaci odpovědi.
Díky.
reagować
Pavlik
ilość wystąpień1328
data registracji09.10.2008
Piątek 30.12.2016 08:57, RE: Nač ty emoce?
Zdeny60 napisał:
Pavlik napisał:
Fanda napisał:

Zdeníčku, rád ti odpovím. Sice jsem ti to již napsal a napsal ti to i Reno, ale nevadí. Tady máš odpověď:
Když ty jezdíš (byť jak jsi upřesnil nebylo tvé vlastné) v Subaru Tribeca, je to úžasné skvělé a dokonalé auto, zachránce životů. Když jezdí lidé okolo tebe v X5 nebo Tuaregu, což jsou auta stejné kategorie a velmi podobné ceny, jsou to namachrovaní pitomci a řidičtí neumětelové, které neradno potkat na silnici, neb ohrožují celé široké okolí včetně zvířátek a stromů. A ještě si na ta auta jistě nepoctivě nahrabali - to už jsi v jedné starší diskusi napsal. Možná nejsi závistivec, možná jsi skutečně jen pokrytec.
reagować
stréc od piva
ilość wystąpień652
data registracji23.11.2007
Piątek 30.12.2016 18:17, RE: pozor na niektore motory
Citroenak napisał:
Nepoznam sice velmi bmw motory, ale okolo mna je par ludi co ich maju, tak len spisem moje poznatky. Co sa tyka 3.0d, tak tam registruju len normalne dieselove problemy. Jeden kamarat ma 435i, a auto ide ako z praku. Len papierova spotreba tam je vraj dost vtipna, on sa pod 10 nedostal. Ale na druhej strane jazdi ako ... Inak s tym ale nema problem. Dalsi ma 640i, alebo 650i, neviem presne, ale ma to dve turba. Ma najazdenych do 100t km, a v tom aute je uz treti motor. Ma tu najnovsiu verziu, rok 2014, ale nevie sa jej zbavit. Co sa tyka nahradnych dielov a ich ceny, s tym sa tiez da asi nieco spravit. V Ziline je jeden servis cisto len na bmw. Ma ho starsi pan, a chodia tam okrem bmw m serie aj ford gt a dodge viper atd. U neho by sa to mozno uservisovat dalo. Aj tak to ale bude drahe. A ludi takto uzko specializovanych a kvalitnych tiez vela nebude.

co je to drahé - pro člověka,který si chce pořídit auto z kategorie 2 000 000 kč?
reagować
krakatit
ilość wystąpień9
data registracji04.12.2008
Niedziela 01.01.2017 09:42, zdeny60 to sou hlody
Meles blbiny, vsichni kecaj kdyz nemaj ale kdyz maj tak si ty auta kupujou, kdyby si nekupovali, nemel bys o cem mentorovat, kazdopadne x5 za 400tkc nesmysl, bude to loterie a stejne do toho nasype hromadu penez a bude nastvanej, takze se na to vyprdni
reagować
Koloss
ilość wystąpień639
data registracji19.09.2008
Środa 04.01.2017 17:14, RE: smysl
TOM napisał:
Zdeny60 - o co se vlastně snažíš?Regulérně poradit tazateli něco o X5, nebo vyhrát myšlenkovou válku tebe proti zbytku diskutujících?A ještě trpíš paranoiou ne? - který tvůj příspěvek byl smazán? - já mám pocit, že žádný.Ten tvůj urážlivý ze štědrého dne ráno? - ten tu je.Víš co? - právě ty mi připomínáš jedince, který potřebuje ukazovat svoje ego. Tady v diskuzi je to skoro jedno, ale na silnici takové jedince bohužel potkávám taky a tam už je to hodně nebezpečné.Podle toho jak se snažíš každý příspěvek, který neodpovídá tvému názoru, dementovat usuzuji, že tebe když někdo předjede na silnici, tak se mu to snažíš hned vrátit ne? - a rychlá jízda se mění v nebezpečnou a máme problém......Přesně to demonstruje stupňování hrubosti tvých příspěvků....Víš co chlape? - take it easy......

Nechtěl jsem se do toho vkládat, o X5 nic nevím, ale ta diskuze už není jen o X5. Musím napsat, že se Zdenyho názory souhlasím, aby věděl, že v tom není úplně sám. A taky si myslím, že bych Zdenyho na silnici potkal raději než třeba Pavlíka. Myslím si, že Zdenyho bych si vůbec nevšiml, ať už by předjel on mne, nebo já jeho.

Ohledně dotazu bych napsal jen to, že já hledám takové auto, kde vysoká pořizovací cena nového vozu odráží kvalitu a poctivost konstrukce a výroby, takže za drahé peníze se to nebude kazit a sloužit i pátému majiteli. Dřív to platilo u aut střední třídy, kde vyšší prodejní cena (oproti menším vozům) umožnila nešetřit při konstrukci a výrobě a auta byla opravdu trvanlivější. Dnes to už mnohdy pravda není. Bohužel. A podle zdejšího většinového názoru to tak vypadá i s X5 - vysoká cena odráží jen prestiž, kterou si chce majitel koupit, nikoliv kvalitu a hodnotu vozu.
reagować
Reno
ilość wystąpień1352
Środa 04.01.2017 20:31, RE: smysl
Koloss napisał:
TOM napisał:
Zdeny60 - o co se vlastně snažíš?Regulérně poradit tazateli něco o X5, nebo vyhrát myšlenkovou válku tebe proti zbytku diskutujících?A ještě trpíš paranoiou ne? - který tvůj příspěvek byl smazán? - já mám pocit, že žádný.Ten tvůj urážlivý ze štědrého dne ráno? - ten tu je.Víš co? - právě ty mi připomínáš jedince, který potřebuje ukazovat svoje ego. Tady v diskuzi je to skoro jedno, ale na silnici takové jedince bohužel potkávám taky a tam už je to hodně nebezpečné.Podle toho jak se snažíš každý příspěvek, který neodpovídá tvému názoru, dementovat usuzuji, že tebe když někdo předjede na silnici, tak se mu to snažíš hned vrátit ne? - a rychlá jízda se mění v nebezpečnou a máme problém......Přesně to demonstruje stupňování hrubosti tvých příspěvků....Víš co chlape? - take it easy......
Nechtěl jsem se do toho vkládat, o X5 nic nevím, ale ta diskuze už není jen o X5. Musím napsat, že se Zdenyho názory souhlasím, aby věděl, že v tom není úplně sám. A taky si myslím, že bych Zdenyho na silnici potkal raději než třeba Pavlíka. Myslím si, že Zdenyho bych si vůbec nevšiml, ať už by předjel on mne, nebo já jeho.Ohledně dotazu bych napsal jen to, že já hledám takové auto, kde vysoká pořizovací cena nového vozu odráží kvalitu a poctivost konstrukce a výroby, takže za drahé peníze se to nebude kazit a sloužit i pátému majiteli. Dřív to platilo u aut střední třídy, kde vyšší prodejní cena (oproti menším vozům) umožnila nešetřit při konstrukci a výrobě a auta byla opravdu trvanlivější. Dnes to už mnohdy pravda není. Bohužel. A podle zdejšího většinového názoru to tak vypadá i s X5 - vysoká cena odráží jen prestiž, kterou si chce majitel koupit, nikoliv kvalitu a hodnotu vozu.

Ano, v současné době jsou vozy jako Volvo XC90, které za cenu ke 2M nabízejí technku na úrovni Octavie. Čtyřválec, Haldex. Tam je vskutku úděsné, za co je člověk /neboli architekt, výtvarník, intelektuál/ ochoten zaplatit. Vozy skutečně prémiové nabídnou několik motorizací, kdy čtyřválec je tou nejchudší, mimo něj šesti i osmiválce. Ve které jiné třídě dnes tyto motorizace najdeš? Takže nějaký ten oprávněný cenový rozdíl tam skutečně je...

reagować
Koloss
ilość wystąpień639
Środa 04.01.2017 20:46, RE: smysl
Reno napisał:
Ano, v současné době jsou vozy jako Volvo XC90, které za cenu ke 2M nabízejí technku na úrovni Octavie. Čtyřválec, Haldex. Tam je vskutku úděsné, za co je člověk /neboli architekt, výtvarník, intelektuál/ ochoten zaplatit. Vozy skutečně prémiové nabídnou několik motorizací, kdy čtyřválec je tou nejchudší, mimo něj šesti i osmiválce. Ve které jiné třídě dnes tyto motorizace najdeš? Takže nějaký ten oprávněný cenový rozdíl tam skutečně je...

Proto vzpomínám na dřívějšek, kdy v konzumní střední třídě byl běžně k dostání šestiválec. Dnes to downsizing sráží nesmyslně dolů, takže jsou tam čtyřválce, ale už i tříválce na nás zkoušejí. Ale to neznamená, že ten šestiválec v prémiovce je něco extra. To bylo dřív dostupné za rozumné prachy, takže ta prémiová cena je jen uměle vyšroubovaná.
reagować
gravestone
ilość wystąpień105
data registracji14.02.2016
Środa 04.01.2017 20:51, RE: smysl
Reno napisał:
Koloss napisał:
TOM napisał:
Nechtěl jsem se do toho vkládat, o X5 nic nevím, ale ta diskuze už není jen o X5. Musím napsat, že se Zdenyho názory souhlasím, aby věděl, že v tom není úplně sám. A taky si myslím, že bych Zdenyho na silnici potkal raději než třeba Pavlíka. Myslím si, že Zdenyho bych si vůbec nevšiml, ať už by předjel on mne, nebo já jeho.Ohledně dotazu bych napsal jen to, že já hledám takové auto, kde vysoká pořizovací cena nového vozu odráží kvalitu a poctivost konstrukce a výroby, takže za drahé peníze se to nebude kazit a sloužit i pátému majiteli. Dřív to platilo u aut střední třídy, kde vyšší prodejní cena (oproti menším vozům) umožnila nešetřit při konstrukci a výrobě a auta byla opravdu trvanlivější. Dnes to už mnohdy pravda není. Bohužel. A podle zdejšího většinového názoru to tak vypadá i s X5 - vysoká cena odráží jen prestiž, kterou si chce majitel koupit, nikoliv kvalitu a hodnotu vozu.

Tady budu zase oponovat trochu já. XC90 i s dvoulitrovým čtyřválcem je fantasticky pohodlné auto a nabízí zase jiné libůstky, než jen svižnou jízdu. Motor je jen 50% auta. Ať si každý vybere co je mu bližší.
reagować
Koloss
ilość wystąpień639
Środa 04.01.2017 20:59, RE: smysl
gravestone napisał:
Tady budu zase oponovat trochu já. XC90 i s dvoulitrovým čtyřválcem je fantasticky pohodlné auto a nabízí zase jiné libůstky, než jen svižnou jízdu. Motor je jen 50% auta. Ať si každý vybere co je mu bližší.

Já myslím, že to nebylo nic proti Volvu XC90 jako takovému. Šlo spíš o cenu, která neodpovídá použité technice. Ještě přece jen nejsme v době, kdy by měl být čtyřválec luxus.
reagować
  1 ... 4 5 6

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.