Cztwartek 19.08.2010 14:36,
rada
Tak teď zadělám zase na slovní válku. Rádobyodborníci zde radí nezkušenému laikovi, který má chuť koupit si vůz značky AR toto:
" dávej pozor na stav vozu, buď pozorný při výběru, zkontroluj si auto před koupí atd..."
S odpuštěním - to jsou kydy na entnou. Podle vašich "odborných" doporučení bych si já tedy nekoupil ani dřevěný trakař, natož tak složitou věc, jakou je dnešní auto.
Napiště - CO KONKRETNĚ se má zkontrolovat a JAKÉ mají být optimální parametry - hodnoty? Já například, když půjdu kupovat !slavný motor 2,5V6TDI od Das Auto", tak vím, že si mám sundat víko, kouknout na vačky, zkontrolovta si poloteplý start (čerpadlo) a další věci.
Ale z vašich rad toto tedy jaski neplyne. Tak napiště panu Davidovi - CO a JAK a KONKRETNĚ má zkontrolovat. Kdyby tomu rozumněl více, tak se tu nebude ptát. To že se má podívat, jestli auto má kola, volant a motor, to ví i malý dítě.
Jiank za sebe - jelikož mí pár Ald prošlo tak nějak "téměřpodrukama" - pracoval jsem 14 let u italské společnosti a mladší technici měli téměř výlučně Alfy a Fiaty, leccos jsem od nich pochytil. proto zde mohu za sebe říct, že Alfa je hezká, nabízí opravdu požitek z jízdy, je dravá - ale když se něco začně sypat, je to dost tristní záležitos. Čili kupovta Alfu u nás v bazaru = nesmysl. Když mermomocí ALfu, tak radši značkový dealer AR/Fiat přímo v IT, kde ještě nejsou tak moc zkažení jako u nás a je tam hlavně nabídka z tzv. z první ruky, ne, co se přefiltruje přes bazarníky a rádobytunery (kteří auta z valné většiny jen dorazí v jejich klinické smrti). Nehledě na fakt, že solidní prodejce-dealer ti poskytně kompletní dokumentaci, provede načtení ŘJ (/zdarma, ne jak u ás - za 500, aspoň Subaru to tak praktikuje) a vidíš stav auta in natura a ne pozáshu !vyšší moci" - bazraníka a překupníků. Toť má rada.
Snad ještě doplním, že já osobně si na koupi auta beru svého servismana, který disponuje technikou (např. WAG) a auta zná ( pouze SUbaru jsem koupil tzv. pas blind, ale měl jsem itinerář co a jak má být a má či nemá dělat).
Podívej se na www.autoscout24.de, či podobný server v IT, jaké nabízí vozy na dejme tomu 3-4.000EUR a obrázek si udělěj sám.
reagować