Ahoj, zmiňujete taky Fiat Stilo.... A protože ho mám, můžu k tomu něco napsat. Výhodou určitě je, že se nekrade a v ceně od 100.000 Kč už koupíte vozy po faceliftu v roce 2004. To bych Vám velmi doporučoval, protože v tom roce fiat leccos zlepšil, i když taky v rámci úspor sebral sériové esp, asr atd.
Já mám Stilo 1,4 16V z roku 2004 s 6-stup. převodovkou a nemůžu si stěžovat. Najeto 70 000 km bez problémů - jen běžná údržba (olej, brzdy atd.). Koupil jsem ho s 50 000 km a ted za 8 měsíců najeto se spokojeností 20 000 km. Díky 6-kvaltu to na dálnici pořád papká kolem 7 litrů i když jezdíte 140 km/h.
Výhoda je, že o něj se Vám zloději neporvou a hlavně ten facelift už spoustu much vychytal.
Esteticky to není nic extra, ale tak to prostě chodí... Něco za něco...
Nevýhody: hm, nic moc mě nenapadá. Asi přeposilované elektrické řízení, blbý přístup k žárovkám, světlé čalounění interiéru.
Vzhledem k relativní neatraktivnosti to auto koupíte opravdu výhodně a budete-li mít štěstí (jako já), i opravdu zachovalý kus bude levný.
K motoru - to je na Vás; moje 1.4 není závoďák, ale na ten objem jede pěkně. 95 koní není moc, ale dá se to
Tak šťastný výběr.