Środa 01.11.2023 17:29,
2.0 TDI nebo TSI 1.5 - krátké trasy
Dobrý den, dovolím si oživit toto vlákno. Vybírám nové auto pro rodinu, ze všech variant jsem nakonec zejména kvůli velikosti a praktičnosti skončil u Passatu combi. Požadavky prakticky stejné jako v úvodním příspěvku. Nájezd do 100tis., r.v. max. 2018, cena +/- 500tis. Problém je, že jezdím převážně ultrakrátké trasy - couračky po městě při rozvozu dětí, nákupy, cesta do práce. Cesty tedy převážně do 3-4km a to ještě třeba s mezipauzou. "Delší" trasa tak jednou za 2 týdny 25km tam a 25 zpět. Pořádnou trasu v řádu stovek km tak 3-4x do roka. Celkový nájezd ročně 10tis. Je jasné, že žádný z těchto motorů, na toto není vhodný, ale nebudu si pořizovat na městské cesty extra nějaký hybrid nebo elektromobil. Chlapík, co mi auto má dovézt (zkušený automechanik) tvrdí, že to TDI bude trpět méně než TSI. Moc se mi to nezdá, navíc diesel bych spíš nechtěl i kvůli jiným důvodům. Můžu poprosit o vaše názory, který motorů bude trpět méně? A ještě DSG nebo manuál? Zejména uvítám názor nějakého automechanika. (Počítám samozřejmě s pečlivějším servisem, častějšími výměnami oleje, aditivy atd). Děkuji
reagować