anonym napisał:
''televize cca 15let atp. jsou již také "morálně" zastaralé''
Dobrý den, paní, dámo, slečno Kylie, dovolím si s Váma nesouhlasit ohledně téhle věty. Vlastním televizi SHARP z roku (1993-94) a jsem naprosto uchvácen jejím obrazem. Možná se mi budete smát ale ja mluvím o své zkušenosti s LCD a Plazmou do cca 30tis. Ten obraz je na SHARPCE je neskutečne čisty a neškubese jak jako u LC. Signál je přes DVB-T-S (MPEG-2).
P:S: nemyslyte si že vrátit se do této (TUNEL) země byl Vás životní omyl?
P...
Nejsem pedant, ale Kylie prosím. Ano, jak jsme se nedávno s jedním naším známým (který odtud kdysi utekl do Austrálie) bavili, také nečekal, že to bude až takovéhle (zpočátku vládlo v zahraničí z pádu komunismu opravdu nehrané nadšení, již po roce dvou se v obchodech objevili cedulky: CESI NEKRADTE!). Tedy on už prchal zpět, ale při mezipřistání v Hong Kong ho zastihl telefonát té oné, co se tu s ní seznámil a .... Takže NElituje (i když brblá). No a mě se vlastně stalo něco podobného, jednoho dne se setmělo a ve dveřích stála "výplň" .... to bylo asi před 15 lety a zatím nelituji... (i když také "brblám").
PS: Dáte-li na postřeh "pozorovatele zvenku", v devadesátých letech to tu bývalo (výrazně!) lepší a "nadějnější", někde "cestou" se stala chyba a mohu-li posoudit, dnes je mnohem více "blbá nálada", než za minulého hradního pána
PS: S tou TV máte pravdu jen částečně (Buřtík říká, že 15ti leté kondenzátory a další součástky vám to již brzy "vysvětlí"). Asi by bylo vhodno do ceny započítat inflaci a všimla jsem si, že některé kvalitní výrobky i v tomto oboru z českého trhu "najednou" zmizely a českým obchodů zcela dominují levné výrobky LG a Samsung (zkuste si uvědomit jaká nabídka byla ještě před nějakým rokem např. v Datart a co tam nabízejí dnes - to ne já, to vzkazuje Buřtík). Dalším velkým problémem je reálná kvalita českého vysílání (trochu paradoxně NEkvalitu lépe skryjí staré skleněné obrazovky, než LDC či plasma s vysokým rozlišením). Opačně to je, když si pustíte film z Blu-ray (teď jste si ale povídal spíš s Buřtíkem, než se mnou).
Pěkný den Kylie