Brachy napisał:
Ja nediskutuju o kvalite noveho auta. Ale mozna jsi si draha nevsimla, ale toto je rubrika ojetin. A proste srovnej ceny (v nemecku, v cesku, kdekoliv) bmw, vw a citrona.
A ted mi rekni proc jsou nemci drazsi? Ze by nikdo necetl Autobild? Nebo proste vetsina lidi zamerne sebemrskacsky nekupuje nejlepsi a nejdokonalejsi citroeny?
Milý Brachy! Jsem sice blond, nikoliv "bubka" - takže k vámi zmíněnému tématu "ojetiny" a "poruchovost"
Doporučuji k pořízení např. tabulky GÜV, kde jsou auta hodnocena podobně jako TÜV ale "navíc" rozdělena do jednotlivých kategorií. Takže např. vozy střední třídy (to je "má" kategorie) - přesně v prostřed tabulky - průměrný - Peugeot 406 o dvě příčky POD ním VW Passat (letos vydané tabulky, vozy 9 a více let)!
Věřte, že často (snad málem "většinou") lidé žijí "v bludu". Peugeot NENí žádný premiant, ale zrovna stejně dopadá v kategorii 8-9 let stáří (406 - 10. místo; Passat - 11. místo).
Že je to "v hlavách" spoluobčanů trochu "jinak" vím - PROTO se vás ptám PROČ? Odkud ty informace beru já je JASNÉ, odkud vy - velmi "tajuplné" až "záhadné" ..
PS: Mimochodem s "novostí" vozu se to příliš NEzlepšuje, kategorie 4-5 let Peugeot 406/407 - 17. místo; Passat - 16. místo. Kategorie do 3 let stáří Peugeot 407 - 11. místo; Passat - 17. místo.
PPS: Když tak rok co rok mrknete/projdete na VŠECHNY obdobné "statistiky" atp. OPRAVDU dojdete k tomu, že (jak jsem výše řekla) rozdíly jsou "minimální" - dá se říci, vozy jsou STEJNĚ poruchové (PROČ tomu nevěříte, resp. PROČ si dokonce málem opak statistik a přehledů "myslíte" "vysníte" (či co to je) - TO bych ráda věděla, TOMU bych ráda rozumněla, TO bych pochopit chtěla
Ach, kdyby jste se ptal na Citroën, většinou o "fous" lépe než Peugeot ve spolehlivosti dopadá (ale nebojte, nedělám z něj "cosi" ultraspolehlivého - v praxi je to víceméně "bezproblémový" průměr - TO je pravda - i po deseti letech ,-)