David V napisał:
To se velmi těžko posuzuje. Faktor stáří také není úplně nevýznamný, stejně jako kvalita silniční sítě, po které se auto pohybuje. Pokud auto jezdilo tak velké nájezdy, dá se usoudit, že se spíše pohybovalo rychle po relativně kvalitních cestách, takže může být z 3 roky opravdu v lepší kondici, než stejně starý vůz provozovaný ve městě i s polovičním nájezdem. Takže se neustále vystupuje a nastupuje - vše je ošuntělé a sedačka prosezená (řidič není vždy střízlík). Neustále se řadí a zatáčí a šla...
To máte určitě pravdu, ale u mnoha, opravdu mnoha bazarových aut to bije do očí až příliš, aby to šlo svést na městský provoz. Nové auto jsem měl jen jednou v životě, služební, a za 1,5 roku jsem s ním najezdil 50 tisíc km, z toho asi třetinu po městě. Když jsem je vracel, mohlo jet z myčky přímo do autosalonu - bylo jako nové... Chápu, že na někerých autech se podepíše i majetel, ale co si troufnou nabízet v některých bazarech jako stotisícové auto, to je fakt na facku - tak by to nikdo nedokázal vybydlet, ani kdyby vystupoval a nastupoval každých pět minut...