Kepo napisał:
... milá Kylie, uvědomte si, že Vy, podle příspěvků, které od Vás tady v diskuzích čtu, jako automobilový gurmán, o takovýhle Avensis ani nezkopnete. On na Vás zkrátka ani nemůže působit dobře, protože je to auto naprosto bez emocí. Věci, jako tuhá spojka, nepřesné řazení atd, které jsem v článku vypsal, nejsou žádnou poruchou ani vadou, jsou to prostě vlastnosti tohoto auta, které milovníka aut prostě odradí. Myslím, že ta (zatím) jediná závada v podobě vodní pumpy ještě není taková hrůza, takž...
Já tady nechci určitě psát, že to není možné a že si to pisatel určitě vymyslel. Prostě si jen myslím, že měl smůlu a to velkou! Osobně jsem vlastnil tohle auto asi rok, najel jsem na něm skoro 50 000km a taková ta mýtická spolehlivost byla jednoznačně potvrzena.
Docela jsem se podivoval, nad dvěmi věcmi:
1: že auto špatně topilo
2, že je nepřesné řazení
ad 1- auto, které jsem měl bylo vybaveno příd. topením (webasto)= nevím, co je zima, ať bylo -20
, ale je pravda, že mi neunikala voda pumpou
ad 2- auto, které jsem měl já řadilo naopak velice dobře, lehounce a příkladně, takže si myslím, že pisatelovo auto má už něco za sebou.
Já jsem měl sedan a co se týče jízdních vlastností a motoru, tak jsem byl spokojen, porovnat to můžu s lagunou a C5kou taky a tvrdit, že tenhle CR D4-D není nic moc může napsat jen trouba, nebo člověk, který s tím nikdy nejel (promiň Kylie
Nesrovnával bych ho se starými diesely-je z roku 98 a jen s drobnými změnami se dělá stále a není moc poruchový!!! Naopak asi bych mu věřil víc, než většině evropských CR dieselů. Zrovna HDI spolehlivostí nevyniká- bohužel os.zkušenost
Navíc to auto proti třeba laguně a i C5 docela dobře sedělo a mělo celkově jisté jízdní vlastnosti!
A co se týče té vodní pumpy, tak si myslím, že došlo k tomu, k čemu dochází u tohoto motoru často: Naši odborníci vymění rozvody, ale nevymění i pumpu (přesto, že je u tohohle motoru předpsaná výmena každé rozvody)
Na závěr: Jednoznačně jsi trefil na horší kousek, protože jsem měl zcela jinou zkušenost a kolega ji má dodnes a jen se směje
))) No a zase jsem zjistil, že sem přispívají lidi, kteří to auto třeba neměli, vůbec ho neznají, ale mají koníčka sem každý den psát a tak sem chodí, píšou a třeba nesmysly, ale hlavně že píšou, že Kylie? Jinak přeju pisateli ať dobře slouží a je s autem spokojený aspoň jako já.