Tonny napisał:
Tož už mě tady ty řeči o spotřebě připadají jak když si důchodci vykládají,jestli mají rohlíky levnější v Kaufu nebo v Lídlu.Jezdit pomalu jen proto abych ušetřil pár korun,tak to dejte ty auta do garáže a jezděte pouličkou,budete kupovat jen lístky.A kupovat auto podle spotřeby ?Myslím,že kdo chce auto pro radost,pro potěšení z jízdy,pro daný účel tak na spotřebu hledí až v druhé řadě.A pokud si ho kupuje nějaké "VRTKOLENO" tak stejně nikdy nebude spokojený.Konečně článek o nějakém jiném autě a...
S tim, ze auto je jen pro radost nemuzu souhlasit. Pro sposuty lidi je to nutnost, doprava rodiny na chatu, nekdy do prace a rpsote byt mobilni. Kupuji si auto, ktere bude mit nizkou spotrebu, protoe chteji minimalne zaticit rodinny rozpociet kdyz uz to auto museji mit. Ano mlady lidi kupuji auta o vyssim obsahu a vyssim stari a jezdi plny plyn. Protoze z kapesneho plati akroat tak benzin a jezdi obcas to nekam projet. Ale kdyz maji rodinu, a musi spalcet hypoteku a maji treba dite, tak jezdi pomaleji, staci jim nizsi obsah a kazd ymesic usetri neco navic, jak na ruceni, tak na spotrebe, a i na pokutach, ono jezdit pomalu a s lehkou nohou neznamena jet v Praze 30, okreska 60 a dalnice 80. Jen to znamena ze jakmile vyjedu z mesta, neseslapnu plny plny plyn a nepredjizdim. Ja jezdim taky s hodne lehkou nohou, v PRaze okolo 50 - 60, nikdy min. Okresky jak kdy 80 -100 podle toho jak jede ten predemnou. Ale kdyz jede 80 nemam duvod ho predjizdet a jedu v klidu za nim. Dalnic ejezdim 120 a jsem spokojeny. Ty nasetrene minuty niz neznamenaji, kdyz prijdu domu a nemam co napraci. A pak kazd ymesic usetrim na pohonych hmotach. Jestli te zajima jake mam auto tak je to Fiat Punto II. generace 1,2 8V, a vis co? me ten motor staci. Na to moje jezdeni sam, max s pritelkyni, s prazdnym kufrem. Ja jsem spokojeny. Samozrejmne ze by se me libilo neco vetsiho v 2,0 nebo 2,5 ale do ma platiti pojistku a potom tu spotrebu? Z mista A do mista B to jede taky, a s tim vyssim obsahem bych stejne jezdil predpisove, takze k cmeu me je mit 2x tolik koni kdybch bych s 2,5 jel stejen v PRaze 50, na okresce okolo 80 - 100 atd?V cem je potom vyhoda? A presto si dokazu jizdu uzivat. Mit penize jdu do vyssiho obsahu, ale ne kazdy chce vyhazovat za stejnou trasu penize navic oknem