Kolodмj napisał:
Mazda 6 mi přijde jako trochu menší, než ty druhé dvě auta, ale nemusí to být závada. Když jsem seděl za volantem, tak mi přišlo, že sedačka je na drobnější postavy (kratší opěradlo,užší sedák), sám měřím 193 cm, menšímu řidiči to vadit nemusí. Podobný pocit jsem měl ze staršího Accordu, nevím jestli je to tím, že Japonci jsou drobnější.
Jinak ten diesel od Mazdy mě příjemně překvapil, protože hned po nastartování, i za studena, nedělal takový rachot jako evropské diesly třeba od Renaultu nebo ...
Jel jsem jak s Mazdou 6, tak se Superbem. S oběma auty jsem se hezky svezl, ale každé z těch aut je úplně jiné! V textu to taky víceméně zaznělo, že Superb je maličko o třídu výš, než Mazda a Opel. K té Mazdě: Je to auto se sportovnějším podvozkem, ale i celkovým charakterem. Auto se hezky ovládá, pěkně drží stopu a mně osobně se líbí i tolik diskutovaný vnitřek. Co se týče Superba: Je patrné, že se jedná o auto vyšší střední, v zadu je fakt místa na rozdávání a celkové svezení je fakt komfortní, ale na sportovní jízdu to moc není. Jel jsem s verzí TDI 96KW a jelo to slušně, ale nebyl to zase žádný závodník. Prostě taková solidní jízda s obrovským místem kolem a proti Octavii se mi zdálo i lpeší odhlučnění. Myslím, že Superb je jak dělaný na jízdy po dálnicích na delší vzdálenosti, motat se s ním často po městě není nic moc. Opel jsem zatím neřídil a tak nevím, ale nevypadá špatně, kvalita se už taky prý zlepšila, tak proč ne