centaur napisał:
U pístků,nic,ale kolik jich tam je nevíš.Ten olej,děláš jsi srandu,nebo jsi tak blbí.Víš co je to,odvětrání klikovéskříně?a kam vede.Vede samezdřejmě do sání.Tá klika,při tom množství oleje,se chová jako čerpadlo.Vevnitř toho motoru je peklo,stírací kroužky obsolutně nestíhají.Do spalovacího prostoru jde olej,zhora i zdola,to má fatální následky.U nafty nastane,jako když propouští turbo a nasaje olej,totálka.U benzinu odejde kat.,labdy,podpálí se ventily,zapečou se kroušky a svíčky se zaperou ta...
Odpovím, sice to stejně nemá smysl, ale jen tak pro zábavu.
Na mém Mondeu je pístek jeden (kotouče i destičky jsem si měnil sám), předpokládám že na Oktávce je to stejné. Když jsem napsal pístky, myslel jsem všechny pístky na brzdách a že jsem napsal "destička" a "pístky" je překlep, ale proti tvým hrubkám je to naprostá prkotina (nepíše se "jsi blbí" ale "jsi blbý" pro tvou informaci).
Co se týče oleje, postupně. Pokud by stírací kroužky nestíhaly, to by byl dost problém, projevil by se modrým kouřem a vysokou spotřebou oleje. Nic tak neobvyklého v našich zemích. Ale totálka to není. Ani když ti bude "propouštět turbo", není to totálka, nevím jak jsi na to přišel. Spalování oleje v malém množství motor přežije, teprve v dlouhodobém měřítku to odnesou ventily, poklesne tlak, sníží se výkon, ale motor pořád bude fungovat.
Odvětrání klikové skříně se uplatní jen tehdy, když v ní vznikne tlak, třeba když nebudou dobře fungovat pístní kroužky. To je ale jiný problém. Pokud je motor v dobré kondici, tak to odvětrávání příliš neodvětrává, takže směs oleje se vzduchem bude pořád v té klikové skříni. Kdyby klikovka měla fungovat jako čerpadlo, tak by odněkud musela něco přisávat, aby mohlo jít něco ven odvětráním a současně tam nevzniklo vakuum.
Ale je to pořád dokola, napřed jsi trvdil, že se motor rozlítne, jak klikovka narazi na hladinu. To tě už přešlo, ale teď je hned totálka při spálení trochy oleje. Víš co? Prober to s chlapama v hospodě jak to děláš pokaždé, pak to nech uležet čtrnáct dní v hlavě a pak si to nech pro sebe.