JARDA22 napisał:
Koupit v Ostravě ojeté auto může jenom blázen.
JJ. jsem byl taky blázen. Koupil jsem v Superauta.cz ojetého Superba 2,5V6 tiptronic. Tu nejhorší možnou kombinaci motoru a převodovky. A světe, dive se! Já ho koupil s tachovými 87.000km po 3 letech (ukončený lízink) - čemuž jsem věřil jak pohádce o stašidlech, ale stav byl dobrý a šel jsem do toho. Najel jsem s ním za 2,5 roklu dalších 70tkm - bez jedinéhop problému (vlastně malý problémek byl- kapala servohadice - výměna u VW 8500CZK. zabil bych je, ale co dělat, když jsem spěchal) a pak repase alternátoru - 1500.
Dnes vlastní auto další majitel a vesele se směje- Supík lítá jako drak a já odhaduji, že může mít reálný nájezd někde kolem 230.000km - někdo ho o cc 80tkm utočil.
Čili má zkušenost s OVA bazarem je celkem dobrá.
Spíše lutuji majiteklé nešťastné Oktávky, že nerozpoznal varovné signály, když kupoval své auto - výměna gum je signál k tomu se otočit a pelášit pryč.
Jiank obecně tyto motory (74 a 75kW) patří k tomu lepšímu, co se dělalo, je to asi 15 let stará kocepce z bývalých Golfů, lety vychytaná. Ale přesto chce motor své - zacházení jako se stroje ma ne s dobytke, a pak nějaké ty servisní povinnosti. A najede klidně těch 350tkm do GO.
A potvrzuji, jako bývalý vlastbník 2x1,9TDI, že opravdu antikorozní ochrana zaslouží 5* z 5.
Brýle opět nemám