Mart napisał:
Mazda 3 nemá označení motorizace HDI !!!!
PROČ to pořád komolíte ??
Porovnávat Octávii s C4 ? Snad špatný vtip ... řídil jsem oba vozy mnohokrát a Octávia je o dost lepší (řazení, řízení, kvalita zpracování, prostor).. pro C4 hovoří pouze cena, nic víc.
PROČ vy TAK na "komerční" (reklamní) označení výrobku dáte?
Všichni (většina) víme, že to je stále JEDEN A TÝŽ motor - jestli ho u volvo nazveme "D" (víte že už i do S80 se bude dávat?), u mazda MZ-CD, u mini také "D", u ford TDCi a "doma" HDi - je to JEN (trochu) "obubování" zákazníků a "hra" - je to prostě JEDEN (docela povedený) motor 1.6 HDi ... tak asi "proto" (já ta "správná" pravdila docela až "hloupě" dodržuji, ta "hloupá" zas ...). Tohle je prostě "hra" se spotřebiteli (stejně NEbudu "hrát", že Citroën C-Crosser je francouzský "originál" ,-) ... ale docela DOBŘE ho u Mitsubishi dělají a slyšela (no vlastně i viděla) jsem jak NOVÉ DALŠí "plody" spolupráce tyto firmy připravují ...
TAKÉ znám oba vozy (C4, Octavia) - NEvolila bych ani jeden, ale ŘAZENí to má Octavia opravdu spíš lepší
PODVOZEK - ani JEDEN mne NEbere, a NEmám pocit že by jeden byl REÁLNĚ "lepší"
KVALITA ZPRACOVÁNí - asi máte na mysli plasty na palubní desce (v kabině) - já to TAKÉ četla a možná PRAVDU máte
PROSTOR - to bych tedy NEřekla, že v octavii VÍCE místa! (ale zavazadelník má větší, to ANO)
CENA - bez diskuzí
MOTORy - tam jak kde, jak který, u Octavia 1.8 TSi se mi líbí, 1.6 benzín od bmw ("plná" verze 150PS se do česka - tak jako MNOHO dalších variant, výbav, doplňků motorů - bohužel NEvozí) i ten 1.6 HDi - což jsou z mého pohledu asi tak "nej-" motorizace pro tento typ vozů jsou lepší spíše ty v C4
KTEROU C4 jste jel? Já tak nějak spíše CITÁTY z místního tisku (NEzlobte se ,-) "cítím" ...
C4 rozhodně NEpatří k mým "favoritům", ale před časem jsem testík faceliftované verze viděla/četla a "domněnka", že octavia tuhle levnou konkurenci "drtí" - mno, NEní až tak "realistická" jak se vám asi zdá - já ve třídě stále tu imprezu/m3 volím a "tajným" tipem/černým koněm bmw 1 zůstává..
Pěkný den