Zdeny60 napisał:
Dovolím si položit několik OSOBNÍCH postřehů z užívání OI TDI 81kW a R Megane 1,6 80kW benzin z r. 2006:
Okty jsem měl dvě s 81kW TDIPrvní sloužila napřed jako firmení (jezdil jsem s nimi jen a pouze já a v době, když jsem ji prodával, měla 216...km) a druhá byla tzv. refer. vozidlo a kupoval jsem ji s 30000km a prodával s 145000km.
Megane (byť jde o benzín 1,6 83kW, ale domnívám se, že KVALITA provedení bude u benzínu shodná s DCI) má můj šéf a jezdíém s ním skoro dnes a denně na SC za zákaz...
Díky za potvrzení mého článku o něco starší na téma Oktavia vs. Megane.Porovnával jsem Okt2 s Meg.grand 2 s motory 1,6 benzín a opravdu je motor Renaultu velice povedený a divím se všem,že chtějí naftu.Megoše mám 27 měsíců a interiér je v poho.Po skončení záruky nemá cenu jezdit do značkovýho servisu,protože si myslím,že některý jsou jen přínosem dalších problémů,ale to je i u Škody.V záruce mi teklo dveřma u spolujezce (Okta.2) a servis na TŘETÍ pokus vyměnil gumy a bylo opět sucho.Našel jsem si soukromníčka,který má smlouvu s Renaltem a max. spokojenost i když dva servisy,které jsem si vyzkoušel nebyly špatný,ale jsou o něco dražší.