kmy68 napisał:
Jezdím s Mondeem 2.0 - "50:50" "město:delší trasy" a spotřebu mám 8,4 ltrů - lehká noha
Předem Všem poděkuji za reakce!!
Popravdě jsem nečekal takové množství přízpěvků a omlouvám se za pár nedostatků v dotazu: psal jsem ho několik dní po kouscích, když byl čas a tak něco uteklo.
Motorizaci mám v Mondeu 1.8 Duratec HE ve verzi 92kW, spotřebu jsem testoval na plné nádrži a ujetím 100km a následovnm dotankováním (zhruba 3 krát za sebou) a vypočítal průměr jelikož né vždy se povede natankovat správně "po okraj".
Bylo to v měsíci září kdy bylo počasí ideálnější (ani teplo ani zima) aby to bylo trošku objektivnější. Jezdil jsem sám a minimálně se ženou.
Předesílám, že jsem se snažil auto opravdu nevytáčet a nejezdit rychleji než 100km/h. Nemám palubní PC tak jsem nemohl porovnat momentální vs průměrnou spotřebu.
Verdikt s odstupem času, konzultací s dvorním mechanikem, zde na diskuzi a s lidmi kteří tomu rozumí víc než já je takový, že si ho nechám než vykáže nějakou fatální závadu.
Letos snad po všech opravách které jsem dělal za minulé 2 roky už budu taky chvíli jezdit. Dále mě dost láká představa již zde zmíněná a klidně bych se jí ujal jako reálné, jelikož ten koncept auta mě strašně vyhovuje, je to úžasně pohodlenej vagón s dobrou výbavou tak koketuju s myšlenkou zakoupení stejného kusu z posledního roku produkce,který již s výbavou a elektronikou bude o notný kus dopředu a přitom stále dobrý kus auta, šel bych opět do benzínové varianty.
Zatím to naše jezdí a tak není potřeba to řešit akutně,
S pozdravem Jakub Novák.