Cztwartek 25.02.2010 19:51,
rada
Doporučuji vždy koupit auto, které je v lepším technickém stavu. Auto bude v pořádku, pokud se o něj předchozí majitel staral. Rovněž doporučuji prověřit počet ujetých km dle VINu a nikoliv dle servisní knížky, kde může být napsáno cokoliv. Předchozí auto jsem měl Octavia kombi TDI 66kW a najel jsem s ní 290 tisíc km. Pravidelně jsem auto servisoval a bylo garážované. Během celé doby jsem měnil pouze spotřební materiál. Ke konci začaly pravidelně zlobit stěrače. Nicméně je fakt, že Škodovky jsou předražené. Ale i tak jsem přešel v rámci koncernu k ještě předraženější značce. Doporučoval bych ojeté auto kupovat pouze u oficiálního zastoupení značky, nejlépe v Německu, ale bohužel vozy tohoto stáří tam nejsou k dispozici. Dá se očekávat, že přibližně 10-ti leté auto bude vždy vyžadovat určitou investici. Pokud není možno koupit auto u oficiálního zastoupení značky, pak nejlépe od známého, kde je známá historie auta. Pak bych se nebál koupit auto, které má najeté poctivých 200 tisíc km a je pravidelně udržované, než z autobazaru s tachometrovými 110 tisíc (včetně doložení servisní knížkou) a reálnými 350 tisíci km (ověřeno dle VINu). Pravděpodobně bych se vyhnul Oktáviím 1,6 před r.v. 2001 vzhledem k negativním referencím několika známých. Jiný objem např. 1,8 nebo TDi jsou spolehlivější.
reagować