anonym napisał:
Před tím než se rozhodneš koupit auto za maximální cenu 50000Kč si uvědom, jestly máš ještě nějakou další finanční rezervu na zaplacení, převodu vozidla, povinného ručení, dalniční známky... Dále si uvědmom, že jenom za nové zimní pneu vč. disku vydáš kolem 6000Kč (ŠFelicia). Dále počítej, že za tyhle peníze seženeš tak 10-15 let starý vůz, který časem bude vyžadovat investice (výfuk, komponenty na př. nápravě, brzdová soustava, tlumiče ap.) a to mnohdy jde do několika tisíců. A kde jsou náklady...
jak slysim nekoho radit felicii, tak si jen vzpomenu kdy jsem naposledy videl zdravou felicii. Nemluve o vybave a takovych vecech. Dynamice vozu, spotrebe apod... Mam nejake zkusenosti napr s Omegou 2.5TDs. Koupil jsem ji za 30tis, sice prvni rocnik, dal do ni cca 10tis za udrzbu, komplet naplne a filtry + diferak, kteremu hucelo lozisko. Ale od te doby jsem s ni najel 20tis km a nic se s ni nestalo. Jezdi na dalky pod 6l. Ve meste se dostanes treba na 8,5, ale luxus do 50tis napr. v podobe aut. klimatizace, el. okynek, el. sedacky,loketky a pocitu bezpeci oproti felicii je neporovnatelny. Kdyz se k tomu autu nebudes chovat jako zvire, tak motor vydrzi daleko vic nez 1.3MPi. Je samozrejme potreba taky vybirat vozy bez koroze, ale to plati u vsech vozu a tady to neni zase tak tezke, oproti felicii. Je to na tobe, ale zvaz zda pozadujes i trochu luxusu uvnitr a hlavne prostoru.
PS: hagusy ma snad taky kazda:))