Fanda napisał:
Pepe,vlastním,už třetí škodovku,ale nemyslím si,že mám nějak vyjímečné auto,v dobách dřívějších jsem i přivezl několik aut .ze zahraničí abych si trochu přividělal.Ano Fandím značce škoda,i když je to vlastně Volskwagen a mám radost z toho,že rozšiřují nabídku modelů,dávají tím práci naším lidem.Zároveň i žádné jiné automobilky nezatracuji,mimo čínských,v dnešním globalizovaným světě je to hlavně o tom,komu co vyhovuje.Rozhodně si nemyslím,že htp verzus tsi je o dezdi ke zdi,spíš je to obrat k ...
Možná budeš překvapen, ale Š auto dává práci asi tolika Čechům, jako ostatní automobilky... Budu mluvit na základě vl. znalostí - v Plzni a okolí se vyrábí takové množství dílů (výplně dveří, kabelové svazky, obložení interiéru atp) do všech možných aut (BMW, Mercedes, Opel, Ford atd), že mluvit o tom, že Š auto dává práci našincům je hezký, ale ostatní to dělaj taky... Možná by ses ale na druhou stranu divil, kdyby ses při exkurzi v MB ani česky nedomluvil - zvlášť na noční nebo víkendové směně. Ale takhle je to všude. Tak mi řekni, jaké je auto z (třeba) Nošovic - pracují tam Poláci, Slováci, Češi, fabrika stojí u nás, kapitál je od (bůhví), původ v Korei...
Značka Škoda je česká, ale výrobek je (když nepočítám těch pár Asiatů - Mongolů, Vietnamců) prostě evropské... Jo i ten motor se vozí, asi víš odkud... V podstatě jsou to montovny... Taky se mi to nelíbí, ale je to tak.