anonym napisał:
47 kw hodně??
) Nemám rád frantíkovské auta
Mám mimo jiné ve firmě renault express pikap z roku 1996,francouz,kterých jsem se bál..:o)později se ukázalo,že je to neskutečný dříč,má stejný motor 1,9D dokonce jen s obsahem 40kw, pak se do osobáků a naposledy Kangoo dělala verze 47kw.Mám ho dodnes a má už najeto přes 320.000km....táhne stejně odspodu,ať je naložený nebo ne,často jej překládám a i s tím má průměrnou spotřebu 4,7l na 100km,zima 5,5.Neskutečný pomocník a i těch 40kw bohatě stačí na slušný sprint,takže článku plně věřím.Je to skvělou charakteristikou a zpřevodováním motoru,nízkou váhou vozu,takže jezdím skoro pořád na pětku a je pružný.Mám daleko silnější auta,ale tou nízkou váhou je v pohodě do 80km/h předjede a pak ještě chytá asi ve 110 druhý dech,takže fabie 1,4 v pohodě předjedu.V papírech má maximálku 135km/h,přitom bežně jezdím i 160,ale udělá krátkodobě i 180-195,což nedoporučuju,kvůli případným průsakům oleje...fakt je to u mne jeden z nejlepších motorů co snad Renault dodával,a je naprosto jednoduchý,bez turba,bez přehnané dnešní elektroniky.Když se k němu budete chovat slušně,vydrží věčnost,hlavně měnit včas olej,a taky rozvody tak po 80 a ne až po 150.000 jak doporučují.Spotřeba oleje je prakticky nulová,takže nic nedolíváte.Velmi levná a dobrá varianta pro každého proti DTi,DCi,HDI,nadupany elektronikou a v zimě někdy ani nevyjely s mnohem dražšími náklady:o)Možná jsem měl štěstí na motor, ale užitná hodnota/cena je u mne skvělá....Nemůžu psát o renaultu 19 jako celku,mám jen shodný motor,a zbytek shodný s Renaultem 5,ale auto si odedřelo neskutečné,pořád velmi dobře jezdí, a až na malou korozi,slabší brzdy,náchylnější pření nápravu/čepy,ložiska-prkotiny za pár korun z druhovýroby/ a jednou přetrhlé spojkové lanko,je to naprosto skvělý nedoceněný užitkový vůz s nízkou spotřebou pro obyčejné živnostníky..můj mechanik je co se týká tohohle auta,motoru bez práce.Pozor jen spadá jako většina těhle tehdejších 1,9D do vyšší sazby povinného ručení,ale dá se sehnat bez bourání za 3400 na rok:o)