Reno napisał:
Ano Granturismo je bezesporu krásné auto. Ale servisní interval odhaduju na 7000 km a výměnu v Maserati Wien na 2000 €. Spotřební materiál bude trojnásobně drahý. A jak říkám - mít takové auto z roku 2008 přináší podobný společenský status jako piáno na Cejlu v Brně...
Lidi, co řešej status, se neptaj tady, ale ve svých klubech, kde se prokáží jen členskou kartou, aby se odlišili od plebsu... To ti zase řikám já.
A jinak můj celkovej dojem je, že si tu někdo dělá krásnou prdel. Miliony tu,.lítaj jako ptáci ve větru a je to tu samej VIPák. osobně si myslím, že to je trochu jinka, el budiž...
K tomu Maserati: já znám osobně jednoho manažera z jisté českobudejovické firmy, co vyrábí tužky. A světe div se, ten Maserati měl. A za dobu, co ji měl, řešl oleje, filtry a brzdy. Takže tuctový servis na VIP auto. Jinak ať si každej řiká kdo chce co chce, ale za B?MW se dnes neotočí NIKOD, ani za i8 a bůhví čím. (Já s tedy otočím za hezkou e39 s V8), ale Maserati nenechá v klidu v našich zemích zřejmě nikoho. Tak to holt je.To je vysoce provolegovaná značka na to, aby ji měl každej hňup, jako má dnes kdekdo BMW. Můj názor nikomu nevnucuji. Každému, co jeho jest.
Ještě takovou drobnou: znám dále jednoho manažera z jistých severomoravských papíren, co si hrál na status. A dodnes z basy nevylz´a asi ještě dlouho nevyleze. ten honil staztus taky autem, ale byl to kriminálník a póvl. Ale statzus v jistých klubech-tedy zejména nočních a zejména tam, kde se shcázela jistá sebranka-měl. To zase jó.
A poslední: dále v naší malé vesničce střediskové bydlí jistý primář jistého oboru z naší uprděné nemocnice. Na status si nehraje, chodí do lesa v gumákách a jezdí v letošním AMG na zakázku postaveném. Nestálo moc, asi 4,5 milionu.