Sobota 30.01.2010 07:00,
P407? ANO!
Jakožto letitiý uživatel vozů Pežot (306,605,406,407 a 807, vše HDI mimo 306-TD) souhlasím se vším, co je v článku napsáno. Jde o velmi slušný vůz s dobrou životností a kvalitním provedením, ale má své mouchy (jako i např. Porsche, či RR či Lexus, namátkou).
jen poznámka k motoru 1,6HDI: ano, interval předepsaný výrobcem pro výměnu částí pohonu rozovodů je skutečně 240.000km. Tyto motory s tímhle problémy fakt nemají. CO je spíše problém, je někdy elektroinstalace (sám jsem řeši, když servis nevyřešil, problém se startováním - po otočení klíče do polohy start se nedělo vůbec nic - nakonec odhlaena závad ve spínací skříňce poté, co servis už měnil startér, relé, a další věcí za tisíce korun...). Za mě, je to nejlepší agregát pro běžné ježdění a to nejen kvůli svému projevu /(zátah, spotřeba), tak nižší POV, interval pro rozovody a je o dost lehčí, takže méně zatěžuje PN a navíc dává auto menší tendenci k nedotáčivosti. toto jsem si ověřil na vlastní zušenosti, 1,6 se chová jinak než 2,0.
nevýhodou proti konkurenci je málo místa vzadu. Konkurence je : Passat, Avensis, M6, OII. Ale je na tom lépe, než Volvo V70 (vzadu).
reagować