Pepe napisał:
...otázka zní - kolik km za rok tedy najedete?307 Bk 1,6 16V (2004) měla manža skoro 9 let na ježdění po městě, celkem najeto cca 92tkm. Bez jakýchkoliv mech a el. závad (až na jedno samovolné stažení zad. okna), koncem období začal blbnout com přepínačů blinkrů (cca 3.500,-Kč, prodalo se bez opravy). Jinak jen výměna zad. dílu výfuku (blbě konstrukčně řešeno). Ve městě obligátních 9-10l, mimo 7,5l. Motor na r.2004 poměrně živý, dobře se vytáčel, s rostoucím obsazením mu docházel dech. Takže na poskoky do práce 7km benzín, na výlety v plném obsazení naftu. 1,6HDI má stařík v C5. Pro klidnou jízdu to stačí, ale to je tak všechno. Však je taky C5 docela cvalík, v 307 si povede určitě lépe. V C5 spotř. do 7l, najeto přes 140tkm bez všímání se FAPu, ve 130 odešel EGR ventil. Takže za mě spíš ten benzín...
Pokud jezdí do práce 14 km ve všedních dnech, tak do té práce najede tak 3.5 tkm ročně. S výletama o víkendech udělá tak 2000-5000 navíc? Na to bych osobně naftu taky nekoupil. Ani kvúli spodnímu zátahu jak doporučuje -MŠ-
Manželka taky ze začátku měla velkou spotřebu. Tak jsem jí poradil ať pořád netočí motor nad 3000 a její spotřeba se docela zlepšila. U Mazdy 6, se kterou jezdí teď už hlavně ona (krátké trasy s dětma) snížila můj dosavadní dlouhodobý průměr z cca 8.1 na 7,8