mykovec napisał:
trochu nekompletní. Chybí pravděpodobný nájezd, délka tras a kde se bude jezdit, ve městě nebo po dálnici. Podle to se snad vybírá základní věc v autě a tou je motor.
Souhlasím s tím, že by to chtělo doplnit informace...
U nás na firmě jsou Zafiry velmi populární. Momentálně tu máme 2 Bčka a 2 Tourery. Před půl rokem jsme prodali ještě jedno Bčko.
Prodané Bčko byl tuším rok 2008, najeto při prodeji kolem 170tkm. Nafta 1,CDTI. Při prodeji KO převodovka, FAP ve špatném stavu. Někde je tu o tomto autě recenze, kterou jsem psal já. V diskuzi potom doplňující info.
Benzínové Bčko 2,2 direct. Ještě před FL model. CCa 230tkm na hrbu. Auto je celkově KO - motor žere olej, sertvák je slišet na míle daleko a převodovka je chvíli před smrtí. Nově objevena díra v chladiči, ale to je prkotina... Osobně nevím co s autem dělat, protože oprava se nevyplatí, využití už pro něj nemáme a prodat to nebude komu
Na těchto dvou zafirách se velmi rychle podepsalo střídání řidičů (obvykle z dílny). Dokud měl auto k užívání jeden člověk, držela jakž takž dobře...
Zafira B 1,9 CDTI 110kw. Až na panoramu snad v plné střelbě. Tuším že má najeto do 150tkm. Ta zatím drží jakž takž dobře. Motor jede hezky, převodovka zatím taky ok.
Auto to není bůhví jak velký, přední sedačka nejde posunout moc dozadu a já v autě seděl jak na stoličce...
Oba tourery mají najeto pod 100tkm, 3 a 4 roky staré. Jedna je 120kw a druhá tuším kolem 90kw. Ta silnější jede o mnoho lépe, táhne vpodstatě od volnoběhu. Turbodíra se moc nekoná. Celkově je Tourer mnohem dospělejší auto, je o něco větší, je v něm mnohem větší ticho a myslím, že je i pohodlnější. Pokud se nepletu, je tahle generace také o dost těžší. Obě auta také drží celkem dobře, až na pár zádrhelů. U obou se měnilo zadní parkovací čidlo, které používá i systém sledování mrtvého úhlu. V autorizáku oprava za 10tkč... U výkonější zafiry loni v létě vyletěla teplota vody, vrtulník (grilovaný kuře), hláška o okamžitém zastavení, pod autem hromada vody. Následoval odtah do servisu. Tam po dvou dnech sdělili že se jedná o softwarowou chybu a s autem že nic není... Od té doby jezdí celkem bez problémů...
Ještě dodám, že já osobně než jakoukoliv zafiru bych koupil nějakou zachovalou 406, mondeo, c5 či podobné. Je v nich řádově víc místa a budou pohodlnější...