Wtorek 29.04.2008 12:40,
Opel omega A? To se dá ještě sehnat v provozuschopném stavu? Recenze sice jakžtakž, ale pro strašně malou skupinu lidí. Vhodná spíš jako nostalgická vzpomínka.
Jinak nevím jak Omega, ale měl jsem (před 10lety) Vectru A 1.6 a také jsem s ní byl spokojen. Mohu ji srovnat i s Vectrou B(tu měl otec V letech 00-06) a Vectrou C kterou jsem měl já 03-06 a ta první A byla suveréně nejlepší. Jednoduchá na údržbu, levná na provoz. Akorát hnila jako všechny Vectry A, ale za 4 roky provozu žádná závažná porucha. Vectra B byl největší šmejd, na tom se snad pokazilo co mohlo. Pravda, byl to 1.6 16V, tedy ta nejhorší motorizace, ale ani podvozek a elektrika za moc nestály. Vectra C byla trochu lepší než B, ale náhradní díly a práce hrozně drahá a složitá a za pendrek stál podvozek.(do 100tis. přední rameno a 2x ložisko). Takže závěrem: po hrozném propadu kvality ve druhé polovině 90. let nastalo mírné zlepšení, ale ještě mají kluci dál na čem pracovat. Designově, vlastnostmi a výbavou ale byly všechny Oply ok.
reagować