Vepř napisał:
Vím, že je to trochu mimo téma, ale už tady o povinném ručení řeč byla. Zrovna dnes, jsem své dvě auta pojistil u pojišťovny Triglav. Auta jsem měl pojištěná u ČPP. Normálně bych se na to vykašlal, ale cenový rozdíl byl fakt propastný. U obou vozidel je uplatňován max. bonus.U ČPP jsem za 1,9 platil 7700 a teď platím 3300. U 1,2 je to 3300 ku 1450 ve prospěch pojišťovny Triglav. To máte úsporu více jak 6000 Kč. A TO SE VYPLATÍ. Podotýkám, že nejsem žádnej pojišťovák a tudíš nedělám nikomu reklam...
Není tak docela pravda, že pojištění odpovědnosti provozovatele motorového vozidla je "službou pro poškozeného". Vedle výše pojistného je též nutno posuzovat výši pojistného plnění, které pojišťovna za Vás vyplatí. Vezmeme-li v potaz běžnou dopravní nehodu, pak kterákoli z pojistek hravě pokryje náhradu způsobených škod. Jsou ovšem havárie, u nichž můžete mít problém, neboť pojistný limit bude překonán. Nemusí se jednat o žádné sci-fi, stačí si pouze představit havárii v zahraničí, kdy ponesete odpovědnost za smrt a újmy na zdraví cestujících kupř. v autobuse. V takovém případě by provozovateli motorového vozidla nejnižší pojistná částka nemusela stačit, přičemž rozdíl už hradí ze svého.