anonym napisał:
pokud pán vybíral nějakou dobu a četl recenze tak snad musel všude vidět,že ten motor nebyl nikdy zajímavý,ok spotřebu má vynikající,ale nemusím být znalec abych věděl,že Opel není špatná značka,ale jejich diesel rozhodně ne,minimálně do roku než začal brát JTD od Alfy.Bral bych to s 1,6 16V, běžný ,nenáročný a dostatečně silný motor.
Navíc to byla očividně smůla na kus,ale samořejmě Opel už nikdy...My měli Omegu 2,0 100kw,podle statistik TUV podprůměr,ale nám najela 130tkm,celkem 230tkm na budí...
S tímto celkem souhlasím, až na doporučení motoru 1.6 16V, který bral olej. Jinak Astra G platí za celkově povedené auto.
Co se týká paliva, tak já dieselům do osobních aut nefandím, protože ten kyselej smrad mi vadí úplně stejně, jako když jedu za starou 120-kou. O naftových motorech zejména v automobilech Opel jsem moc chvály neslyšel, takže sám jsem se jim vyhýbal a zvolil benzínové verze a tam nemohu proti svým vozům říci křivého slova. A stejně tak si nemohu stěžovat na práci autorizovaného servisu - i když je pravda, že jsem jim vždy přesně řekl, co chci udělat a neponechal to na jejich fantazii. Je mi celkem jedno, co si kdo o Opelu myslí, ale na základě vlastních zkušeností proti němu křivé slovo říci nemohu.