Charger napisał:
jo, jenže Mondeo má třikrát lepší bezpečnost a čtyřikrát víc výbavy...to jdou potom kila nahoru...a Mondea se s Primerou budeš těžko držet- stačí série zatáček a už ho neuvidíš, protože Mondeo má daleko lepší podvozek (nejlepší ve střední třídě když nepočítám prémiovky) a lepší pružnost motoru.... a potom nevím kdo je mudrc...vychvalovat svoje auto umí každý..
To mi je jasné že má Mondeo väčšiu hmotnosť ako Primera. Však som to aj napísal. MUDRC! Práve preto by som sa ťa držal. Viem že budeš namietať, jasné že mondeo je lepšie. Však posledná verzia vznikla v roku 2002. A ja tu porovnávam Primeru z roku 1990 s novým Mondeom tak si to uvedom. A ver tomu že Primera má s Mondeom konkurenčný podvozok aj keď je staršia . Tiež má viacprvkové závesy Mult -link (neviem či ti to niečo hovorí). Už aj z názvu článku "Primera-vzor jazdných vlastností a spoľahlivosti"" , ktorý tu bol uverejnený vyplýva že sa tvoje Mondeo učilo práve od Primery. Skúsme porovnať Sierru s Primerou, tá sa predsa vtedy vyrábala. A výbava Primery z roku 1990- 4x el. okná, servo, klima, vyhrievané sedadlá, el. šíber,centrál, el. aténa, el zrkadlá+ vyhrievané, ABS+ spusta ďalších prkotín ktoré neuvádzam....Myslím že na rok 1990 slušné, a 4x viac výbavy v tom Mondeu nemáš. Nehovoriac o jej cene. Samozrejme chýba bezpečnostná výbava ale v tom roku bol iný štandart.
Ale samozrejme, pre istotu ti to ešte raz pripomeniem, Mondeo z roku 2002 je ako celok určite lepšie ako Primera, to samozrejme uznávam....Mne išlo hlavne o to že jazdnými výkonmi t.j dynamikou a jazdnými vlastnosťami sa s ňou dá držať aj o niečo silnejšieho a novšieho Mondea. Mám to overené. A ten vodič toho Mondea sa tiež divil ako je to možné....
P.S: Dúfam že máš Mondeo aspoň tu poslednú verziu od roku 2002, keď si si tým že by ho Primera nedobehla tak istý.... ZDAR!