FSE napisał:
Měl bych dotaz ohledně stáčení km. Je tuto skutečnost vůbec možné odhalit např. diagnostikou? Co v příp. přehrání SW řídící jednotky? Po přečtení mnoha článků ohledně koupě ojetého vozu začínám propadat skepsi, že koupit auto s pravdivým stavem km je věcí opravdu velké náhody.
Z motoru se da vytáhnout poze počet ujetých hodin (myslím moto hodiny), ale ty Vám neřeknou kolik to má km, ale můžete si obecně spočítat, podle toho kolik najedete za jednu hodinu km, takže je jasné, že nějaký malí vůz bude jezdit převážně ve městě - tedy menší km, než luxusní limuzína, která si to nejčastěji posviští na dálnici, ale přesně to vědět nebudete. Víc toho podle mě poznáte důkladnou prohlídkou.
Co se týká těch "renomovaných bazarů", tak často stačí přijít do bazaru a podívat se obecně na auta, pokud to bude samá šunka, tak si můžeme udělat hned představu, protože ti bazaristi, kteří nechtějí mít problémy vůbec totální shity neberou, neboť si nechcou zkazit jméno, takto to aspoň funguje u mě v okolí. Co se týká prověření původu a poskytnutí leasingu, tak to dnes dělají všichni, co znám. Určitě by jsem ale souhlasil s tím, že pokud vám nechce dovolit, aby jste prohlédli auto v servise, tak raději ruce pryč!