0
powrót

diskuze k tématu: Citroen C5, Ford Mondeo, nebo Mazda 6?

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, japonská vozidla, německá vozidla, francouzská vozidla
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 30.08.2008 22:18, RE: Mondeo
anonym napisał:
nový model Mondea /2007/ je čtvrtá řada!
Mondeo I - výroba 1993 - 2000 modernizace v roce 1996
Mondeo II - výroba 2000 - 2007 modernizace v roce 2003
Mondeo III - výroba 2007 - ?
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 31.08.2008 04:21, RE: Kylie vs Doris Obrucova
Krkovicka napisał:
Nazdar Kylie
Pred nekolika lety do zdejsich diskusni fundovane prispivala slecna Doris Obrucova, ktera prekvapovala (podobne jako ty) nadprumernymi znalostmi/zkusenostmi z automobilove branze. Nejaky ten patek se uz ve virtualnim svete diskusi pohybuji a za celou dobu jsi druha holcicka, ktera se dokaze aktivne zapojit do diskuse. Tudiz mi to neda, abych se nezeptal, zda nehodou nejsi sestra Doris nebo Doris samotna.
Proc se ptam..? Doporoucil jsem ji tenkrat mnichovskou kliniku, kde dokazou pa...
Já jsem z počátku na Kylie 100% věřil ! Ale je pravdou, že v poslední době s taky všímám že má veelmi dobrý všeobecný přehled. Některé ženy autům opravdu dobře rozumí to jj všecka čest ! Ale mají nastudované to své oblíbené (např TT) do nejmenšího detajlu a potom hrubý přehled o příbuzných (R8, A8, Q7). Ale o M-B či BMW neví nic. Kylie je člověk, co se chytá na všech frontách. A ještě detajlnější znalosti o tom (což je zajímavé) co tu kdo kdy kde plácl. Osobně bych to na přihřátého neviděl. Spíše, že vítr vane odněkud z redakce popř. externích spolupracovníků (kdo poslouchá Kylie Minoque?). Přecejen vnesla do diskuze určitou kulturu, atraktivní přítomnost ženskosti, udržuje konverzaci atd. Takže teď to vidím tak 50:50 skutečná osoba vs fikce. Na druhou stranu je mi to fuk a neřeším. Stejně tu kecáme pro zábavu a daleko lepší než 10 útočných anonymů.

KYLIE: jo ve 3 ráno jsem vzůru, ale v 9 ráno mám půnoc, si nevybereš. Ano proti motorům BMW si myslím nikdo netroufne nic říct, obecně jednička s hvězdičkou. Ale tebe neštve že levný plast dá tebou zmiňované Porsche i Aston? Zvlášť když i takové Quattroporte se snaží? To je takový problém našít na dveře kousek kůže? ... U mě má mít Medvěd (stejně jako Bentley) 4 dveře - smůla. Ale v tom nejnovejším CL 500 se teď vozí miss 2004 Janka Doležalová, možná tě sveze černý, světlá kůže na značce má mj 7,1,0 ...Tvá oblíbená C6 V6hdi má hmotnost PN:ZN 62:38. Ano není to neobvyklá hodnota, ale přecejen eee eee to není úplně ončo. Testverbrach 10,3L (Autozeitung 3/06) taky žádný spořínek (třeba oproti většímu w221 320cdi) .... Sms (strohá a periferně) se dá spát v každé situaci, ale ano byla to prasárna na hraně chápání, bez debat. ...elektronické machrovinky mě neberou asi proto, protože jsem začínal na ruských strojích. A když byly pod kapotou maximálně 4 hrubé dráty, dvě býkaté pojistky a jeden zaolejovaný blok - tak to mělo něco do sebe. Kde jinde se dal motorvý olej používat 7 let bez výměny. Podvozek hrubá listová péra a obrubníky atd nezájem. Byť spáry v kastli i 1,5 cm a řidič se za jízdy trochu nadřel ))
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 31.08.2008 12:02, RE: Kylie a kvalita materiálů
Ráďa napisał:
Já jsem z počátku na Kylie 100% věřil ! Ale je pravdou, že v poslední době s taky všímám že má veelmi dobrý všeobecný přehled. Některé ženy autům opravdu dobře rozumí to jj všecka čest ! Ale mají nastudované to své oblíbené (např TT) do nejmenšího detajlu a potom hrubý přehled o příbuzných (R8, A8, Q7). Ale o M-B či BMW neví nic. Kylie je člověk, co se chytá na všech frontách. A ještě detajlnější znalosti o tom (což je zajímavé) co tu kdo kdy kde plácl. Osobně bych to na přihřátého neviděl. S...
Vím zcela jistě že jsem holčička, ale to nevadí. Nepletu-li se je i v maličkém česku několik profesionálek o autech píšících a důvodně se domnívám, že jejich znalosti a přehled budou ještě výrazně vyšší než mé.
Ano nejsem nadšená, že automobilka "ručně šité boty" používá páčku blikačů z Fiesty a nijak mne netěší, že i v ikoně 911 se kabinou plast rozlézá. Na druhou stranu u automobilu dám daleko více na kvalitní podvozek se sofistikovaným zavěšením kol a vyjímečný motor, než na to zda výrobce ušetřil pár korun na výplni dveří či materiálu palubní desky. Ono to má totiž přímou souvislost. Stojí-li vedle sebe dva vozy stejné kategorie, kde jeden nadchne perfektně zpracovanou kabinou - MUSEL výrobce ušetřit někde jinde. A ví proč tak činí, neb většina neznalých kupujících dá na "slaboduchý" test v čemsi jako je český SM a nadšena kvalitním zpracováním, plasty palubní desky a kufrem zvícím jámy pekelné, sází na stůl své těžce našetřené statisíce. Opačným příkladem je například nová C5 s nejlepším možným uchycením kol přední nápravy, sofistikovaný nadstandardním odpružení H III+, ve spojení například s motorem 2.2 HDi s dvěma turby plně vykrývajícími celý rozsah točivého momentu motoru a pro sametový chod vybaveného dvěma vyvažovacími hřídeli. O excelentní pětihvězdičkové bezpečnosti mimo jiné zajištěné devíti airbagy nemluvě. Je toto auto králem prodejních žebříčků? Ne, tomu vládne již notně zastaralý, konstrukčně výrazně jednodušší a výrobně levnější vůz s některými jednadvacátého století až nedůstojnými pohonnými jednotkami.
A i když místním obyvatelů, kterým chybí desítky let "souvislostí" vývoje kapitalismu příjdou auta jako Porsche 911 či BMW X6 drahá, i jejich výrobce musí šetřit, protože vývoj neskutečně drahý je a já prostě raději špičkový motor a podvozek, než palubní desku - která stejně má na provoz vozu a jízdní vlastnosti naprosto nulový vliv.
Kdo chce kvalitu komplexní, pro toho tu je Rolls Royce (a možná Bristol). A co já vím, stejné je to i v jiných oborech, někdo nabízí zajímavý výrobek, někdo nabízí zajímavý obal, zajímavý výrobek a obal v jednom = VELKÁ cena.
Také s sebou už delší dobu vozím dvoje dveře navíc (ta co obklopují zadní sedačku) a nějak nevím, možná přišla nebo se alespoň blíží doba na "kupku". Na zadním sedadle vozím někoho tak možná jednou do roka a automobil s dvěma dveřmi bude v praxi jen lepší (mám na mysli tuhost karoserie). Missky nesleduji, CL 63 AMG by nemuselo být špatné, cena špatná však je naprosto zcela určitě a jednoznačně!
Mercedes S 320 CDi znám, má ho kolega. Z každého detailu je cítit .... peníze, já mám peníze .... což, nemyslím nijak zle, proto si ho asi také koupil. Hříšně si dovolím tvrdit, že v kultuře chodu ta "levná" 2.7HDi V6 v C6 mercedesímu motoru konkuruje a úspěšně. Ostatně styl jízdy drahého mercedesu a levného citroënu C6 není až tak odlišný!
V závěru svého příspěvku přecházíš (zřejmě vlivem čtvrté hodiny ranní) do jazyka kterému nerozumím, takže až se probudíš:
Pěkný den Kylie
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 31.08.2008 12:59, RE: Honda?
anonym napisał:
Honda je lepší než Mondeo a čím, poučte nás.A Mazda, hm.....
hm? povedal by som ze honda bude spolahlivejsia ako mondeo hm?
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 31.08.2008 13:03, RE: Opět anononymovi
anonym napisał:
že by namyšlená 55kg vážící blondýna?Na diskotéce uděláš asi víc parády než u řečnění tady :) Tom
konecne zena co rozumie autam? podla mna preco nie :D
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 31.08.2008 16:28, RE: Kylie a kvalita materiálů
anonym napisał:
Vím zcela jistě že jsem holčička, ale to nevadí. Nepletu-li se je i v maličkém česku několik profesionálek o autech píšících a důvodně se domnívám, že jejich znalosti a přehled budou ještě výrazně vyšší než mé.
Ano nejsem nadšená, že automobilka "ručně šité boty" používá páčku blikačů z Fiesty a nijak mne netěší, že i v ikoně 911 se kabinou plast rozlézá. Na druhou stranu u automobilu dám daleko více na kvalitní podvozek se sofistikovaným zavěšením kol a vyjímečný motor, než na to zda ...
Bravo!!!!!!!!!!!!!!!!
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 31.08.2008 17:19, RE: Subaru
tomaskrtek napisał:
to je klasickej příklad zkostnatělosti myšlení českého národa, naštěstí z toho můžeme těžit při koupi ať nového či jetého-autosalony jsou vděčny za zákazníka a autobazary že se toho zbaví já osobně taková auta miluju
Tak tak nejlepší kary jsou ty co nikdo nechce velký obsah velké auto a s automatem a je po kupcích, a pak si takové auti koupim za pár šupu a jsem spokojen.
Pitris
P.S. Pro Kylie, holčičky chrápou a jak!!!
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 31.08.2008 17:47, RE: Kylie a kvalita materiálů
anonym napisał:
Bravo!!!!!!!!!!!!!!!!
Nechápu proč tady někdo řeší nějaké parkovaci senzory snad sakra umí řídit když se tady tak ruzpklýva okolo aut.
Pitris
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 31.08.2008 19:19, RE: Mondeo
anonym napisał:
Broučku Mondeo a Mazda jsou koncernoví příbuzní, mnoho dílů je společných! Tvé nadšení pro jednoho a mírné opovrhování tím druhým je tedy poněkud....
A Citroën se píše tak jak to píši já, ne s čárkou nad "e", jak jsi to napsal ty. Ostatně jak se srovnáváš s tím, že (tvůj) Ford bere naftové motory zrovna od "citroénu", a tyto motorizace jsou nejprodávanější v nabídce?
Kylie
Chlape to příspěvek jak noha.. :-O
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 31.08.2008 22:15, RE: Toyota Avensis
anonym napisał:
S čím tak můžeš srovnávat interíér mazdy, snad se vším, je to nepodárek, soused měl Mazdu 6 a po roce se ji zbavil, sám říkal, že to byl úlet.
Buď začni být konkrétní a řekni které auto má ve střední třídě výrazně lepší interiér než M6 nebo tu prosím neunavuj s obecnými plky Věřím že takové auto je, tak mi jen napiš jeho značku a model, zajdu se na něj podívat. Dííky
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 31.08.2008 22:18, RE: Toyota Avensis
anonym napisał:
Buď začni být konkrétní a řekni které auto má ve střední třídě výrazně lepší interiér než M6 nebo tu prosím neunavuj s obecnými plky Věřím že takové auto je, tak mi jen napiš jeho značku a model, zajdu se na něj podívat. Dííky
Jinak "soused měl Mazdu 6". Napiš co máš ty..
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 31.08.2008 22:49, RE: Mondeo
anonym napisał:
Ano, Ford a Mazda jsou koncernově příbuzní, ale každé autíčko je trošičku jiné a tudíž mám názor, že jedno je hezké a druhé je méně hezké, nevadí? No a ty motory - je to trošičku jinak, než - li tady píšeš, ale to nevadí. Ford je nebere od Citrónu, nýbrž tyto motory vznikly ve spolupráci těchto tří značek , ale jen, pokud se bavíme o naftové motorizaci.Kde máš čárku ty, to mě až tak nezajímá, myslím ,že o tom to tady není, že?No a ten tvůj citrón, to je auto o něčem jiném - myslím podvozek, vzhl...
Ach opravdu jste měl vůz značky Citroën? A jaký model? A jaký motor? A z jakého roku? A nový ? A napište tedy o čem víte? Něco konkrétního, prosím..
S motory to až tak "jinak" není. Ono se to za ono "společný vývoj" trošičku schovává. U PSA Peugeot/Citroën měl zpočátku při "objevu" common rail nějaký vysoký manager "čich na věc" a správně (jak se později ukázalo) investovali ohromné prostředky do nové technologie. Vedení Ford naopak malinko zaspalo a možnost "spolupráce" se mu velmi hodila. Přesná finanční dohoda samozřejmě není veřejná, ale že jde o původní koncepci motorů PSA tajemstvím není. A místo PSA píši Citroën, protože když se tyto dvě firmy kdysi slučovaly oddělení benzínových motorů přišlo od Peugeotu, oddělení naftových od Citroënu (ano vím že už je to hodně dávno, ale stejně...)
Úmyslně komolit název jedné automobilky (a jiných, obdobných ne) mi přijde poněkud infantilní, ale trváte-li na tom ....
Líbí-li se vám například škoda Octavi a seat Leon naopak ne, je to jistě jen vaše věc, ale auta jsou to vpodstatě stejná, to je prostě fakt? Ale týkají-li se vaše komentáře převážně vzhledu výše zmíněných automobilů ... nemám asi co dodat.
Kylie

reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 31.08.2008 23:03, RE: Kylie a kvalita materiálů
anonym napisał:
Nechápu proč tady někdo řeší nějaké parkovaci senzory snad sakra umí řídit když se tady tak ruzpklýva okolo aut.
Pitris
To přeci není o "umění řídit" Pitrísku! Jde jen o to, že u (několika)milionového vozu je to drobnůstka za pár tisíc (Například u Brumly C5 Exclusive jsou přední i zadní senzory v ceně) a vůbec mi to nevadí (Právě naopak!). U větších či "nepřehlednějších" vozů je to prostě věc rozumná, jistota je jistota. Což mi připomíná "profi kamioňáka", který velmi dobře uspěl na minulém Mistrovství republiky v jízdě kamionem, a i tím kamionem umí zacouvat vskutku neskutečně (Nechci se vás dotknout, ale je dost možné, že i řídit trochu umí a parkovat pozadu tedy opravdu neuvěřitelně) a také senzory považuje za rozumné (Možná proto, že to rozumné je?).
Pochopitelně také dovedu zaparkovat bez senzorů, ale otázka zní: Proč?
Kylie
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 31.08.2008 23:07, RE: Toyota Avensis
anonym napisał:
Nechci se mísit do hovoru, ale jak se vám líbí interiér (myslím i materiály, kvalita zpracování, sedadla) u nové C5?
Kylie
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 01.09.2008 08:11, RE: Anonymovi!
anonym napisał:
holčičky nechrápou, nedělají některé ošlivosti jako chlapečci, ale mají CELULITIDU.
No ty vole uber! Vzhledem k současným stravovacím návykům (kdy se jisté chemické látky chovají v těle jako ženské hormony) trpí celulitidou i tlustý kluci na základce.
Jinak Kylie píše rozumně, smiřte se s tím borci.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 01.09.2008 11:27, RE: fenomén Kylie
anonym napisał:
Pepo zlobím se!
A to myslím vážně, to není vtipné! Je mi o malinko víc, než 16 let a i když s tím tady někdo má občas problém, jsem holčička a vím to naprosto jistě!
Pěkný den všem kromě Josefa alias Pepy
Kylie
o malinko? myslím že ve svých osmatřiceti bys Pepovi mohla dělat mámu
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 01.09.2008 11:53, RE: fenomén Kylie
anonym napisał:
o malinko? myslím že ve svých osmatřiceti bys Pepovi mohla dělat mámu
Tady je někdo "fik-fik" a umí číst! Pěkný den
Kylie
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 01.09.2008 11:55, RE: Anonymovi!
anonym napisał:
No ty vole uber! Vzhledem k současným stravovacím návykům (kdy se jisté chemické látky chovají v těle jako ženské hormony) trpí celulitidou i tlustý kluci na základce.
Jinak Kylie píše rozumně, smiřte se s tím borci.
Děkuji "anonymní borče", rozumný příspěvek chlapa "s nadhledem" potěší.
Pěkný den Kylie
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 01.09.2008 11:56, RE: fenomén Kylie
anonym napisał:
Tady je někdo "fik-fik" a umí číst! Pěkný den
Kylie
děkuji za poklonu
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 01.09.2008 12:56, Profesionálce Kylie
Zdravím Tě Kylie, chěl bych se zeptat jaké z těchto tří vozů o kterých se tu diskutuje bys doporučila Ty? Vsadím boty že zase tu Tvoji prioritní C5 se sexy zvukem. Nevím jestli si ji už nedoporučila v nějaké příspěvku, protože nemám čas ani náladu číst ty Tvoje chytrý kázání ve kterých chytáš za slova, ale zároveň si jistíš záda jakoby nezaujatostí. Nevím kde si přišla k těmto dejme tomu zkušenostem, ale v praxi to rozhodně nebylo... to si vypravuj na stránkách s tématikou dětských pohádek, tam Ti to třeba uvěří.
S pozdravem Petr Rubal
reagować
  1 ... 4 5 6 7

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.