Šakal napisał:
No ta Sonata je okopčený MB třídy C, nebo alespoň pokus o podobný předek. Jinak si myslím, že to asi nebude výrazně špatné auto, ale zase žádný zázrak. Nechci to auto hanit ani hodnotit, protože přímo s tímto modelem nemám žádnou zkušenost. Obecně vím, že korejské vozy bývají poněkud humpolácké (hluk, špatné řazení, nekvalitní plasty a td.), ale někomu to nevadí. Myslím, že by stálo za zvážení opravsu sáhnout po nějakém japončíkovi. No ale proti gustu žádnej .......
já mám aktuálně sonatu rv 98, dvoulitřík s LPG a nemůžu vynachválit. Po koupi vstupní servis 8tis a jen jezdím, vše, co má fungovat, funguje. Ano, drnčí uvnitř, plasty nestojej za nic, kvaltovka nejde řádně jak by měla/ale převodovka je v pořádku/, je to proste korejec. Ale pohodlí, klima, rádio kvalitní/kupodivu/,široké všude, velký úhel otevření zadních dveří, kufr nic moc /mám tam rezervu, místo ní toroid lpg/,ale ty tašky s nákupem tam dám vzdy a když se nevejde ,dám dovnitř. Dvoje sedačky pro děti dám bez problémů a převozy dětí taky. Auto je pohodlné, vcelku tiché, nikde mi nic nemlátí, dobře tlumí nerovnosti. Vadí mi trochu zvláštní zvuk motoru, "kovový", ale známá má lantru a prý to samé, je to normální /mladší verze jsou již tiché/ takže neřeším. Náhradní díly jsou dražší, ale zase se dají sehnat na vrakovištích nebo druhovýroba atd. Pro takové to "domácí poježdění" naprosto stačí. Spotřebu mám skoro 11l plynu po Praze, v benzínu je prý kolem deseti. A hlavně, vyšla mne do 40tis i se servisem........pokud se nic vážného nestane, do dvou let přestoupím na mladší verzi a v automatu.