Wtorek 10.02.2009 09:17,
rada
Hodu Jazz 1,4 mám 2,5 roku jako své první auto a to znamená, že jsem si na výběru dal záležet. Jazzik je perfektní kombinace auta do města, rodinného auta a auta pro ženu s nímž se nestydí jezdit ani muž, zvláště s novým designem, to vše doplněné spolehlivostí, výbornými motory, estetickým interiérem a slušným jízdním komfortem odpovídající dané třídě. Navíc bonus – zájem zlodějů je nulový. Bydlím v Brně, takže úžasný rejd a krátká délka činí z parkování malinu i pro mou ženu. Co se do něj vejde je až k neuvěření. Můj rekord - já, žena, kočárek, autosedačku s prckem, přepravku s tlustým kocourem, 2 velké tašky přes rameno (a to opravdu myslím velké), cestovní postýlku, dárky a počítač s klasickým velkým CRT monitorem. Systém sklápění sedaček a sedáků je jednoduchý a geniální. Nissan Note je dobré auto, ale když neposunu sedačku, tak se do něj nic nevejde (280 litrů), když se posunou prostor ok (437 litrů) ale do zadu si nikdo nesedne. Takže standard 380 litrů Jazzu je na takové auto velmi dobrý. Jsem trochu zmaten z velikosti zavazadlového prostoru nového Jazze, protože někde čtu 366 a jinde 399. Předpokládám, že správně je 399.
V případě naskládání kol do Jazzika už nejsem takový optimista. Jednou jsem to zkoušel a povedlo se. Bohužel jsem musel narazit přední sedadla maximálně vpřed, takže jsem cestu strávil v nepohodlné a zkroucené poloze. Na výšku se bohužel kolo do auta nevešlo, na to by bylo potřeba větší auto - Citroen Picasso nebo Renault Scenic. Pokud tedy pohodlně kola a byl by to jediný omezující faktor, řešil bych to nějakým nosičem. Ale je možné, vzhledem k příspěvku níže od Pavla, že kola naskládat jdou, mě se to však bez omezení nepodařilo.
Cestuji do práce každý den na střídačku 35 km tam a zpět Felicií a Jazzikem a na takovou vzdálenost je to ok. Srovnávat tyto 2 auta nemá smysl, Jazz je logicky o něčem jiným.
A doporučení na závěr. Jazzik – smázne s přehledem všechny od Getze po Fabii a dokáže i případně zdatně konkurovat menšímu kombíku. Ale ty kola, nevím, nevím.
Já z mého pohledu bych nekupoval nové auto, ale tak rok staré s max. 20tis. A co konkrétně? Těžko řící. Já bych případně jako táta od rodiny uvažoval o přidání 50 tis a koupil bych rok starou Toyotu Corolu Verso – spolehlivost sama a místa požehnaně nebo bych i pouvažoval nad menším Roomsterem, kam by se kola vejít na stojáka měla, ale vzhled se né každému líbí. Obě auta si budou svou hodnotu slušně držet.
reagować