Radek_G napisał:
Nic o tom, že se nedá pořídit, jsem nenapsal. Prostě rozdíl ve výběru mezi diesely a benzíny je u některých modelů střední třídy doslova propastný (třeba mnou uváděný C5) a má daleko k poměru 70/30. Z pár benzínových aut si budete vždy vybírat těžko, aniž budete trvat na barvě, pak někdo třeba sáhne po dieselu, ač se to jiným může zdát proti logice.
Kdyz jsem hledal sve mondeo 2004 facelift puvodne jsem chtel 2.5, protože 2.0 mame v rodine a prijde mi slaby. 2.5 bylo opravdu mene jak 5 kusu na republiku, z toho 3 meli automat a 2 byly bez vetsi vybavy a ne v uplne vybornem stavu. O vyberu barvy si muzu nechat zdat. Tak jsem skoncil u TDCI, cena ve finale nizsi,t akze co jsem usetril mam schovano na vstriky (mereny uz 2 krat v servise, jednou pri koupi a podruhe nedavno a stale jsou ve vyborne kondici.) mam najeto ted temer 175 tis. Vstriky mereny pri 170. Mohl jsem si vybirat barvu, nasel jsem za dobrou cenu auto s ESP, tempomatem, digi klimou, vyhrivane sedacky, nebourane a ve vybornem stavu. Navic jsem dostal letni alu s novymi pneu a plechace se zanovnimi pneu a veskere fakturky a mohl jsem si vybirat barvu a pomalu se u TDCI orientovat i podle vzhledu kol :) zatim panuje velka spokojenost po 20 tis, turbo slape vyborne, spojka i dvouhmota jsou ve velmi dobrem stavu a vstriky zatim take, takze uvidim. Jen poukazuji na to, ze opravdu u nekterych aut stredni tridy je velmi tezke najit benzinovy motor. Obzvlaste pokud chcete vyssi vybavu. A kdyz uz narazite na benzin tak to jsou 1.6 a 1.8 u vetsiny znacek max 2.0 a ne kazdemu to staci. Proste neni moc vyber :(