0
powrót

diskuze k tématu: Za co vyměnit dosluhující Citroen Xantia?

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, technické dotazy, německá vozidla, francouzská vozidla
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 23.09.2008 12:51, RE: C5
Muroň napisał:
TDi za 3l/100 nejezdí (možná jen v klidovém kochacím režimu mimo město). Pokud s TDi (mluvím o 66 KW s rotačním čerpadlem) nejezdíš extrémně na spotřebu, bude žrát klidně i 4,5 l/100.
4.5 litru na 100 kilometrů? To mi Brumla také při jízdě z dlouhatanánského kopce po rovné hladké silnici na palubním počítači ukázal ...
Kylie
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 23.09.2008 13:01, RE: Proč se neozývá Kylie?
Muroň napisał:
Protože ví, že je všem jasné, co by doporučila a nechce se opakovat. Možná by Brumlu mohla paní přímo prodat (stačí jí přesvědčit, že se do šestihrnku za víkend zamilujete a nebudete chtít nic jiného).
To je pravda, zamiblovat se dá do šestiválce je tááááaaak snadné! Je faktem, že pořizovací cena "šesti hrnků" v českém autobazaru bude TÁÁÁK nízká, že by do jisté míry i mohla kompenzovat budoucí vyšší náklady na palivo, z "šestiválce" vyplývající ..
Ale pocit klidu a neustálé (po většinu času nevyužité) 100 PS rezervy, NENÍ k zahození.. (na to se dá zvyknout opravdu za jeden víkend...).
Ale má to smysl, jen když člověk jezdí více mimo město, resp. alespoň občas delší (dálkové) trasy. Na popojíždění s platem vajíček (jak tu nedávno někdo ffftipně napsal) to vskutku není. Chtělo by to o zájemkyni vědět trochu více, jinak asi stačí 2.0 16 V (což v praxi víceméně odpovídá 1.8 16 V v Xantii, s kterou byla paní zřejmě spokojena).
Šťastnou ruku při výběru, přeje Kylie
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 23.09.2008 13:08, RE: ...už jsem se "vykopala"!
Kylie napisał:
Trošičku jsem cestovala (ne Brumlou), už jsme zase ve stejném časovém pásmu...
Pokud vidíte C5 a Xantia jako dva nejdokonalejší vozy na světě .. nezlobte se, to problematice asi moc nerozumíte...
Ale proti gustu ..
Pěkný den, Kylie
Přesně takovou reakci jsem od Kylie čekal. Už ji tu opakovala asi stokrát. Nepíše o ničem jiném než že je C5 lepší než tohle, jindy že je lepší než támhle to, potom zase že je bezpečnější než ono. Ale ve finále, když ji dojdou slova, tak napíše... "Ale C5 není dokonalá"
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 23.09.2008 13:10, RE: Síla zvyku
David V napisał:
To je zvláštní úhel pohledu. Raději závady než tvrdší podvozek - to už mi je jasné, proč ještě některé automobilky nejsou zavřené. Já doufám, že se u nás silnice budou zlepšovat a pak už ta tvrdost podvozku bude hrát roli jen v držení stopy.
Já bych sáhl po Focusovi, a to z důvodu profesně podložené nedůvěry k přístupu k práci některých jihoevropských sousedů. I když Citroen je asi jednooký král mezi slepými. Zkušenosti mám od přátel, neboť sám jsem ještě nenašel odvahu to okusit na vlastní kůži...
Ehm, Francie je spíše západně, řekla bych....
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 23.09.2008 13:10, RE: C5
Kylie napisał:
4.5 litru na 100 kilometrů? To mi Brumla také při jízdě z dlouhatanánského kopce po rovné hladké silnici na palubním počítači ukázal ...
Kylie
To je dost možné. Jenže TDi by mělo tuhle spotřebu při jízdě do toho kopce. Cha!
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 23.09.2008 13:32, Vtip roku...
Zdenda napisał:
To je snad vtip roku ne, že: "Citroen auta prostě umí". Jedinej Citroen za posledních 20 let, kterej za něco aspoň malinko stál byla Xantie (nadpruměrně hodnocena ve statistikách TUV) a ta vaše slavná cé pětka z ní ještě asi žije.
A nevím co pořád máte s tou pohodlností, tak když někdo chce jezdit v žebřiňáku, tak ať si jezdí. Já sám radši budu jezdit "jak na prkně" v autě se sportovním podvozkem, než abych byl jak na houpačce. A názor, že radši pohodlnýho a poruchovějšího francouze než Focuse -...
Názor "raději pohodlnýho a poruchovějšího francouze.." je samozřejmě a zcela bez diskuzí NESMYSL! Podívala jsem se na TÜV a předpokládám, že paní chce nějakou "rozumně" starou ojetinu. Podle posledního hodnocení TÜV (např. vozy 4 - 5 let staré) skončil Ford Focus na slušném mírně NADprůměrném 39. místě. Vámi zmiňovaný "poruchovější" pohodlnější "francouz" na 16ém (slovy ŠESTNÁCTÉM místě - ze 107mi hodnocených).
PS: Ano již Xantia před 2 - 3 pětiletkami byla slušně hodnocena, jak sám připomínáte (ale stejně "každý" ví, že Citroën je poruchovější, zvláštní ..
PPS: Abych "ujasnila" situaci, poruchovost některých modelů firmy Citroën z cca 80. let minulého století je FAKTem, ale to je již opravdu hodně dávno (ono to letí..) a dnes jde o průměrně spolehlivé vozy (doslova! někdy lépe někdy hůře, ale v praxi PRŮMĚR - ostatně loňské zcela "identické" hodnocení spolehlivosti a spokojenosti (dle J.D. POWER) s vozy Passat a C5 j e pěknou ukázkou "černého humoru" a políčkem všem "znalcům" a bajkařům o spolehlivosti "etalonu" a "francouze")
Pěkný den a více práce s fakty přeje, Kylie
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 23.09.2008 13:34, RE: C5
Muroň napisał:
TDi za 3l/100 nejezdí (možná jen v klidovém kochacím režimu mimo město). Pokud s TDi (mluvím o 66 KW s rotačním čerpadlem) nejezdíš extrémně na spotřebu, bude žrát klidně i 4,5 l/100.
A teď tu o pejskovi a kočičce!
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 23.09.2008 13:36, RE: ...už jsem se "vykopala"!
sarojan._ napisał:
Přesně takovou reakci jsem od Kylie čekal. Už ji tu opakovala asi stokrát. Nepíše o ničem jiném než že je C5 lepší než tohle, jindy že je lepší než támhle to, potom zase že je bezpečnější než ono. Ale ve finále, když ji dojdou slova, tak napíše... "Ale C5 není dokonalá"
Nepatříte vy mezi těch 80% obyvatelstva, kteří mají problém se zpracováním informací?
PS: Jestli jste něco ani na druhý pokus nepochopil, nestyďte se a napište, pokusím se to
P - O - L - O - P - A - T - I - C - K - Y osvětlit. A to myslím vážně! Jestli něčemu nerozumíte, nebo vám něco "nehraje" či "nezapadá", ráda vysvětlím...
Pěkný den, Kylie
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 23.09.2008 13:42, RE: Síla zvyku
David V napisał:
To je zvláštní úhel pohledu. Raději závady než tvrdší podvozek - to už mi je jasné, proč ještě některé automobilky nejsou zavřené. Já doufám, že se u nás silnice budou zlepšovat a pak už ta tvrdost podvozku bude hrát roli jen v držení stopy.
Já bych sáhl po Focusovi, a to z důvodu profesně podložené nedůvěry k přístupu k práci některých jihoevropských sousedů. I když Citroen je asi jednooký král mezi slepými. Zkušenosti mám od přátel, neboť sám jsem ještě nenašel odvahu to okusit na vlastní kůži...
Úhel pohledu to není ani trochu zvláštní. Čistě statisticky vzato bude rozhodně paní častěji rozčilovat tvrdší podvozek než porucha. Častěji se holt jezdí než stojí v servisu a to platí i pro C5. To, že je Focus spolehlivější je však faktem, to rozhodně nezpochybňuju. Jde o to, jestli holt paní sedne jeho naprosto jinak se chovající podvozek a jiná sedadla. Jde o to jestli si na to zvykne a bude jí to vyhovovat. Je nutné si vozy vyzkoušet, projet se a pak uvidí. Jinak české silnice nebudou nikdy tak dobré, aby člověk nezáviděl vlastníkům SUV.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 23.09.2008 13:46, RE: Sarojan._eee!
Kylie napisał:
To není pěkní si takhle vymýšlet! To maminka "nezvládla" a tatínek evidentně málokrát řemen z kalhot vytáhl (nebudete vy z "rozvrácené rodiny a neřešíte si tu nějaké z dětství pocházející komplexy?)
1) Parkovací asistent si zabalil batůžek a opustil vás? A kam šel? A šel přední, nebo zadní (nebo se "domluvili" a ruku v ruce spolu "utekli"?)?
2) Všiml jste si, jak dramaticky a zásadně se zde poslední dobou zvýšil počet diskutujících, co sobě novou C5 pořídili a JEN a JEN se s ní trápil...
Kylie, že se vůbec zahazujete... a strácíte čas. Odhaduji, že tak maximálně 5-10% ze zde diskutujících se možná někdy svezlo jako spolujezdec s C5. Z těch 5-10% možná 5% ví o existenci C5, jako máte Vy. Z těch 5% možná promile někdy někde tento vůz vidělo. Z toho vychází, že NIKDO NEVÍ, o čem se tady vůbec bavíme.
PS: Doufám, že Vám oběd chutnal?

Tomáš Juřička
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 23.09.2008 13:48, RE: Sarojan._eee!
Kylie napisał:
To není pěkní si takhle vymýšlet! To maminka "nezvládla" a tatínek evidentně málokrát řemen z kalhot vytáhl (nebudete vy z "rozvrácené rodiny a neřešíte si tu nějaké z dětství pocházející komplexy?)
1) Parkovací asistent si zabalil batůžek a opustil vás? A kam šel? A šel přední, nebo zadní (nebo se "domluvili" a ruku v ruce spolu "utekli"?)?
2) Všiml jste si, jak dramaticky a zásadně se zde poslední dobou zvýšil počet diskutujících, co sobě novou C5 pořídili a JEN a JEN se s ní trápil...
Vážená Kylie, mluvím ze zkušenosti, takže nevím k čemu směřovalo tvrzení že si vymýšlím. Každý komu nesedne C5 tak je u Vás zamindrákovaný hlupák. Mám takový pocit že právě Vy máte nějaký komplex, když o tom píšete. Jinak moje rodina je o.k., jsem z úplné a spokojené rodiny a moje vlastní rodina je taky úplná, v pořádku a zdravá. Děkuji za optání.

A teď k Vašim šesti bodům pěkně po pořadě:
1) Odešel pouze zadní asistent, přední možná taky, ale to už druhému majiteli. O tom já nevím.
2)S C5 jsem se netrápil, ale překvapila mě svou (ne) kvalitou
3)To měla být odpověď na to že Cé Pětka špatně brzdí?
4)Odešla zadní část výfuku- pokud se Citroën rovná Dacii tak jsem se spletl. A moje jméno ani jméno servisu se nedozvíte, nebudu nikomu dělat potíže. I když mi je jasné že máte jen silácké řeči s náběhem ředitelky zeměkoule, jak už tu kdysi někdo uvedl.
5)2.0 HDi už nemám nebojte.
6)Vystupuju stále pod stejným jménem. Což se o Vás říci nedá.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 23.09.2008 13:56, RE: Sarojan._eee!
T.J. napisał:
Kylie, že se vůbec zahazujete... a strácíte čas. Odhaduji, že tak maximálně 5-10% ze zde diskutujících se možná někdy svezlo jako spolujezdec s C5. Z těch 5-10% možná 5% ví o existenci C5, jako máte Vy. Z těch 5% možná promile někdy někde tento vůz vidělo. Z toho vychází, že NIKDO NEVÍ, o čem se tady vůbec bavíme.

Tomáš Juřička
Je zajímavé že ráno dokud se neobjevila Kylie, tak ses moc nevyjadřoval a docházela Ti slova, ale jen se objeví Kylie tak děláš frajera. Chováš jse ako kdyby si ji chtěl zbalit, ale to je tvoje věc.

Jedna jediná rada: Neschovávej se za ženskou.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 23.09.2008 14:04, RE: Sarojan._eee!
sarojan._ napisał:
Je zajímavé že ráno dokud se neobjevila Kylie, tak ses moc nevyjadřoval a docházela Ti slova, ale jen se objeví Kylie tak děláš frajera. Chováš jse ako kdyby si ji chtěl zbalit, ale to je tvoje věc.

Jedna jediná rada: Neschovávej se za ženskou.
Tak, já k tomu nemám co říci. Je to složité, se bavit s Vámi. Máte zřejmě své přesvědčení, a nikdo a nic Vám už nepomůže. Je to problém spousty lidí (skoro se mě to chce říci adresněji, ale ale ale.... no neudělám to).
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 23.09.2008 14:20, !!!
proc radsi nekdo nedoporucite aby se pani v obouch autech svezla a uvidi sama ??? prijde mi, ze sem presli samy experti ze seznam.cz kde se na tema AUTO uz ani nedostane, tam uz se rovnou nadava a urazi, popr plete politika. bohuzel zacina to tu byt stejne !!! chodil sme na tuhle stranku rad a se zajmem, ale posledni dobou to tu vypada jak nekde na trzisti. doby, kdy se tu clovek mohl neco dozvedet, sou pryc, pac nez se clovek prohrabe tema "srackama" co se tu porad resi, prejde ho chut
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 23.09.2008 14:21, RE: Síla zvyku
Kylie napisał:
Ehm, Francie je spíše západně, řekla bych....
Podle státního zřízení bych spíš řekl na východě. Nicméně bohužel i francouze mám za lidi, kteří sem tam na něco, jak se lidově říká, hodí salám. Dokonce jsem jednu chvíli pracoval pod francouzským vedením. Svým způsobem to byly zlaté časy, protože jsme měli absolutně volnou ruku v tom, co zákazníkovi nabídneme, až se v tom dalo kolikrát ztratit. Teď jsme po němci a na všechno je direktiva. Člověk si nevybere.
Apropops v první části příspěvku jsem spíše myslel Apeninský a Pyrenejský poloostrov. Francii jsem k tomu přidružil tím Citroenem.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 23.09.2008 14:22, RE: Sarojan._eee!
sarojan._ napisał:
Vážená Kylie, mluvím ze zkušenosti, takže nevím k čemu směřovalo tvrzení že si vymýšlím. Každý komu nesedne C5 tak je u Vás zamindrákovaný hlupák. Mám takový pocit že právě Vy máte nějaký komplex, když o tom píšete. Jinak moje rodina je o.k., jsem z úplné a spokojené rodiny a moje vlastní rodina je taky úplná, v pořádku a zdravá. Děkuji za optání.

A teď k Vašim šesti bodům pěkně po pořadě:
1) Odešel pouze zadní asistent, přední možná taky, ale to už druhému majiteli. O tom já nevím.
2)S C5 jsem...
1) Auto "nesedne" a "extrémní poruchovost" jsou 2 odlišné věci, nemyslíte? Vám, protože jste si ho koupil, evidentně "sedlo"!
2) Mně třeba "nesedne" Range Rover - to neznamená, že je to nekvalitní vůz (a snad nejsem ani "zamindrákovaná hlupačka")
3) Rádo se stalo, není zač, jsem ráda že jste spokojeni a zdrávi
4) Také mi jednou parkovací asistent "odešel" - papírovou utěrkou jsem otřela senzor a hned "přišel". Abych si ale nedělala hloupé legrácky, NENÍ to běžná závada - ostatně takovéto komponent si nevyrábějí automobilky samy, a zcela stejný výrobek téže firmy najdete i na vozech značek ...
5) To že po čase (2. majiteli) odešel i přední parkovací asistent se domníváte, nebo jste to "jen tak napsal"?
6) Zde někde v textu jsem zmínila odkaz na TÜV kde se C5 umístila 16. ze 107 hodnocených. Je samozřejmě možné, že jste měl zcela mimořádný kus a naprosto extrémní smůlu ...atd. atp.
7) Ano, problémy s brzdami nebyly zaznamenány (ekologické brzdové destičky pískají). Co se decelerace jako takové týká, jde o bezproblémový (spíše nadprůměrný) vůz (problémy s brzdami nezmiňuje TÜV ani u starších ročníků C5 - s vyšším nájezdem kilometrů). Já konkrétně u prvního modelu s brzdami během 150 000 km také problém neměla, u Brumly mám zatím jednou měněné brzdové destičky - to víte automat..)
8) To jste "neuvedl" vy? To přeci není o "dělání" potíží. Pokud vám toto řekl někdo v autorizovaném servisu HRUBĚ porušil interní pravidla firmy a PROČ z toho nevyvodit důsledky? Asi mám štěstí, můj výfuk zatím ok. Kde jak za jak dlouho a za kolik jste vy ten svůj nakonec sehnal?
9) Nebojím (opravdu to je jeden z nejprodávanějších motorů a možná i důsledkem toho víceméně bezproblémový). Ono těch HDi motorů je trošičku více než čtyřválec 2.0 (od 1.4 v C1 po 3.6 TD V8 v Range Rover)
10) Jaký jste si místo C5 koupil vůz (s jakým motorem)?
11) Já vystupuji od prvopočátku pod svým vlastním jménem, zveřejnila jsem i foto Brumly i své (co by jste chtěl více?)
Na odpověď se těší, Kylie

reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 23.09.2008 14:25, RE: C5
Muroň napisał:
To je dost možné. Jenže TDi by mělo tuhle spotřebu při jízdě do toho kopce. Cha!
Tobě se "zasekává" palubní počítač? Slyšela jsem, že některé bývají poruchové a hlavně si ohledně spotřeby vymýšlí, či doslova "bajkaří" ....
PS: To Brumla je pravdomluvnost sama, když zadupnu plyn na podlahu, ukáže 30 l - a končí (víc ukázat neumí)
Kylie
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 23.09.2008 14:31, RE: presne tak C5
huder napisał:
C5 je bez konkurencie, priestor pohodlie.....a hlavne ta hydraulika. Prejde vela. J eto take skyrte SUV. Opatrne sa daju prejst v najvyssej polohe aj velmmi vysoke priecne prekazky, pripadne sa uplatni vo vyssom snehu, ked ho necha pod sebou a nemusi ho tlacit
To je pravda. Občas to využívám na jedné nejmenované hlavní ulici hlavní města, kde vozy (běžně) v druhém pruhu na blikačkách zastaví (to víte - nákup je důležitá věc - proto také ta zapnutá signalizace nouzového zastavení) a projíždějící musí na vysoký obrubník tramvajových kolejí "najet"
PS: Tu "invenci" se zapnutými blikači při nákupu oceňuji, to mne (dokud jsem česko nenavštívila) nikdy nenapadlo... (tady jsem ti viděla "dělat" i samotné policisty)
Pěkný den, Kylie
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 23.09.2008 14:33, RE: Sarojan._eee!
T.J. napisał:

Tomáš Juřička
Já si teda nechci dělat zbytečně zle tady, ale běž si opravdu umýt hlavu od indulony, no možná i ramena. Někomu to možná imponuje, ale mě dělá zle jen když tento jev vidím. Myslím že inteligentní člověk se ohledně argumentace o sebe dokáže postarat sám a nepotřebuje nějakého přitrubovače. V tom příspěvku od Kylie vidím určitou dávku arogance a sarkasmu a myslím, že to není zcela na místě, protože ten člověk tyhle problémy mohl klidně mít. Mám pocit, že zde některým lidem chybí nadhled. Auto je jen stroj, obyčejný stroj, není to nic, za co by se měl položit život.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 23.09.2008 14:35, RE: Sarojan._eee!
T.J. napisał:

Tomáš Juřička
Ano, děkuji za optání. Ano, máte pravdu, opravdu je to trochu ztráta času, ono to totiž není "mnoho" diskutujících, jak by se snad mohlo zdát...
Někomu holt Citroën "nesedne", ale koupí si ho (také bych chtěla mít tolik peněz, abych si auta kupovala jen tak "na zkoušku")
Pěkný den, Kylie
reagować
  1 2 3 ... 18

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.