cytat:
reakce na: Uzenykoleno, 19.01.2021 20:55 (Zdravím.Mám na vás dotaz.Budu ...)
Ahoj, za mě bych vzal nové Sandero, protože se prostě povedlo:
- Sandero II není malý vůz, má podvozek stejně velký jako Scala!!(to zatím nemůžou strávit majitelé Scaly na foru Škoda
)
- Podvozek je z nového Clia a dá se řádit i na okreskách(na youtube potvrzují testeři)
- Motor 1.0 Tce je stále nepřímovstřikový a má daleko lepší výkon i projev, než 0,9Tce, nemluvě o chlazení svodů , které 0,9Tce nemá
- Interiér deklasuje Fábii III, ale i další značky. Navíc Dacie zapracovala i na sedačkách, ovládání na volantu, atd atd.
- Posledních pár let mají Dacie velmi dobrou antikorozní ochranu
- Budeš mít záruku 5 let
- Dacie si drží cenu(ty lépe vybavené), to není vtip!
- Dácie má pořád nejlepší ceny za servis(můj Rapid už mě stojí, jak před pár léty Superb
)
Tady je příjemné seznámení od Rasto Chvály:
https://www.youtube.com/watch?v=SGlYVy7CNhAOhledně Golfu VI 1.4/1.6 MPI = ano jsou to příjemné motory i vůz. Bohužel stále vidím majitle na forech s 1.6 MPI, kterým cca po 150-200tis.km začne motor brát olej. Zatím nikdo netuší proč. Doporučuje se určitě měnit olej co 15tis.km/rok, jenž když to předešlý majitel nedělal je často pozdě.. Ostatní věci fungují skvěle, ale je to prostě 10.let staré auto, takže něco se měnit bude.
Focus III 1.6 Ti-VCT - má jej kolega a kamarád čtvrtým rokem. Je spokojený, ale motor je celkem mdlý v porovnání s litrovými turbomotory je i hlučnější na dálnici. Spolehlivost je dobrá, motor ale nemá aut. vymezování vůle ventilů jako MPI od koncernu. Pořá ale platí, že je to řídičsky moc povedené auto!
Takový atmosférický dříč je za mě pak Toyota Auris 1.6 VVT a nebo ta Honda, kde bych případně došetřil na generaci po UFO, motor 1.8 VTEC je výnikající, motor 1.4 VTEC stačí a pořád pojede dobře v porovnání s Felicii 1.3 (super auto, měl jsem 1.3 50kw GLX ! ).
Držím palec!