david_b napisał:
moje stará 8-mi ventilová jedna šestka v golfu se 200 000 najetýma taky nežere olej, respektive mezi výměnami nedolévám..Tak ještě aby nový 3litr, moc nehoněný nějaké větší množství oleje žral.. nemáte nejlepší auto, a nesrovnávejte ho prosím se všemi ostatními. už to tady většině lidí leze krkem. proto pak ta drsná oslovení.
Já moc dobře vím, že můj vůz (zdaleka) "nej-" není ... to jen "ostatní" mi "nazpět" toto píší .-)
"Jen" jsem chtěla trochu na pravou míru pohled na citroën uvést .. On už ten můj třílitřík zas tak "nový" není, i když nyní moc nenajezdím 100.000 km máme "nadohled" - ne že bych s dřívějšími motory problémy s olejem měla, ale tu a tam ... vždy trošičku .. každý! U tohoto jsem ještě nikdy
nedolévala (existuje varianta, že v servisu, z "pilnosti", když třeba přezout jedu olej doplní .-)
S tím srovnáním (opravdové, nevymyšlené - což tu také není nic vyjímečného) spotřeby mi to opravdu nepříjde zas tak "nevhodné", tabulky celkových nákladů jsou v německu docela "populární" a sledované a opravdu často až překvapivé (na dálnici je můj mírně zastaralý V6 "výhodnější", než fabia 1.2 - v servisních nákladech na 100.000 km ostatně také). Tyhle věci se v česku zatím spíše "tutlají" a já ... (ale "vím", že tím neustálým opakováním dovedu být .. to se omlouvám, taková jsem i když se to trochu "tlumit" snažím)
PS: Já jsem zase někdo celá "vedle" z těch názorů ... pravděpodbně lidí, kteří neznají, vozem(y) nikdy nejeli, ale "ví" své ...
Nějak nejsem s to pochopit, odkud se ty "znalosti" berou, kde a jak "vznikají" ... vím že občas "chytrá horákyně" jsem, ale 90% jsou reálné vlastní zážitky a zkušenosti! Ten zbyteček informace lidí které znám a kterým důvěřuji .. (nevymýšlím, nebajkařím)