nicco napisał:
Kde som ja uz ten text cital? Nebolo to v casopise Autoojetiny?
Mam 2 otazky.
1) majitelia 1.6tivct si ten motor chvalia a tvrdia, ze ma rovnaku spotrebu ako obyc 1.6, tak neviem kde je teraz pravda. Ma vyssiu spotrebu alebo nie?
2) E85 je zaujimava alternativa. Pisete, ze sa radsej vyhnut 1.8i, ale nepisete dovody. Je tu vysia spotreba asi o liter oproti 1.6i ale ma to +20kw
K testovanemu autu - asi toho uz hodne najazdilo pre firmu. Ma jednoznacne vadny termostat, pretoze yamaha sa zahri...
No já mám tretieho Forda focusa 1.8l benzín, tento krát v C-maxe a za 5-rokov jazdenia som nemal žiadny problém s motorizáciou 1.8l. A jazdím na 90% mesto (na aute mám 184000 km r.v. 2004). Pri kolísaní otáčok na voľnobuhu, pri vyradenéj rýchlosti (dojazd ku križovatke) dám dolu prížovu hadicu, od filtra vzduch po škrtiacu klapku, vystriekam sprejom zanesenú klapku od paliva a mám minimálne na šesť mesiacov pokoj. A čo sa týka spotreby, v lete 8,5l na 100 km a v zime 10 - 11, podľa toho či je sneh na cestách, alebo sú suché cesty. Jediné čo by som vytkol fordu, že k motorizáciam ako je 1.8l a 2.0l nedal 6-prevodový stupeň.