lanic napisał:
S vectrou 2.0 8v, jsem si svého času dělal podobný test, týden jsem jezdil pěkně slušně, dojezdy s bržděním motorem, rozumné otáčky, spotřeba 9,5, další týden jsem jezdil jako hovado, 5trpm naprosto běžně, spotřeba 10,2, podobné zkušenosti má většina známých, čím větší obsah motoru, tím menší rozdíly spotřeby podle stylu jízdy
Mám od léta Ford Cougar cupe 2.544 Duratec DOHC 6.V 24.V 125 kw- 170 k a převážně jsem jezdil po městě. I při hodně lehké noze je sp. cca 10-11 L
Mezi ván.svátkama jsem jel ve sněhové kalamitě štreku 800 km a byl jsem velmi překvapen spotřebou 7.2 l na sto km. Mám pal.počítač, takže se dobře sledují rozdíly ve stylu jízdy a ty jsou na spotřebě obrovské. Jsem schopen, při dodržování pravidel sil. pr. jet za 7.5 l ale taky hravě za 16 l př dodržování pr.sil.pr. Vytáčení motoru dělá se spotřebou úžasné divy. Jinak na dálnici v zimě při - 5° sp. 9.6 l 150 km/h a 6.5 l sp. při 90 km/h. Celkem se dá jezdit za 10 l ale taky za 18 l na 100km. Toť moje půlroční zkušenost s Fordem. Před tím jsem měl Subaru Legacy 2.0 turbo 200 k. a to byl žrout !!! 18 - 20 l žádný problém. Jinak super vůz.