0
powrót

diskuze k tématu: Ford C-Max - postačí v základu?

kategorie zaszeregowania tematu: německá vozidla
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 04.03.2008 10:42, rada
FORD = auto pro řidiče, komunikativní precizní naladění podvozku, výrazný kontakt s autem, do jisté míry "sportovní" charakter
CITROEN = auto pro posádku, maximálně izoluje od dění na silnici, plavné komfortní svezení, pravý opak "sportovního" svezení
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 04.03.2008 11:39, rada
Taky jsem přemýšlel o Pisassu a nakonec jsem trefil na Opla Merivu.A udělal jsem dobře, mám ho dva roky a perfektní.Zatím jsem měnil jenom dvě žárovky a jinak vše OK.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 04.03.2008 11:46, rada
Ahoj,
Obidve auta su velmi dobre a co sa dieselov tyka, tak HDi od Citroenu je jednym z najlepsich co mozno v tejto triede dostat.
Osobne by som vsak asi volil Ford C-MAX. Konstrukcne sice je o trosku starsi a neviem co vychadza cenovo v CR lepsie, ale osobne si myslim, ze po rokoch sa preda lepsie ako Picasso. Dizajn je pri Citroene velmi pekny,ale mozno nebude vyhovovat kazdemu a tiez co sa tyka spracovania, myslim, ze Ford na tom bude o chlp lepsie. Spolahlivost-neviem
kazdopadne, aj ja by som sa chcel niekedy rozhodovat medzi takymito novymi autami
Stastnu ruku pri vybere prajem
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 04.03.2008 13:16, rada
No já Ford C-Max na malinký okamžik rovněž zvažoval. Pak jsem si do něj ovem sedl a zjistil jsem, že byl vyroben pro lidi do 160cm. Ani můj kolega se s 178cm za volant pohodlně nesložil. Rodinné auto to rozhodně není. S-Max je již v pořádku, ale cenově jinde, ale nedávno jsem viděl zajímavé nabídky na c4 -Picasso a to je auto srovnatelné s S-Maxem.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 04.03.2008 14:44, rada
Mám 185 a k tomu dlouhé nohy a C-Max jsem vybral proto, že jsem se tam pohodlně vešel. Nevím v čem RadekH jezdil. Mě se Picasso vůbec nelíbilo uvnitř proto u mě vypadlo z výběru. Dnes bych možna zvolil Zafiru (nový model). ten starý dopadl zle v Crasch testu.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 04.03.2008 14:58, rada
No nejel jsem ani v jednom.Osobně mi je sympatičtější od fordu mondeo což by ve verzi COMBI nabízelo dostatečný prostor(a řekl bych že i mnohem vetší především na zadních sedadlech než C-max). Citroen bych nevolil ani náhodou, nejen že se mi ten vychvalovanej design nelibí ale hodně lidí co znám na tuto značku nadává (vysoká poruchovost). A onehdy jsem četl jeden vyčerpávající příspěvek na netu (bohužel už nepovím kde jsem to četl zapomněl jsem) ve kterém automechanik který v citroenu pracuje říkal že sám v citroenu nejezdí z důvodu velké poruchovsti a nespolehlivosti a jeho zkušenosti a popisované závady byly na tolik věrohodné že jsem na totu značku v mnohém zanevřel.Je to sice kus od kusu,ale pokud spolehlivý vůz tak bych se poohlédl po již zmiňované toyotě (verso) která se mi jeví jako spolehlivá.No a pokud není podmínkou vysokej hnus typu MPV nebo jak se těmto autům nadáva tak bych viděl jako vyhovující pro rodinu i Toyotu Avensis v kombíku.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 04.03.2008 17:25, rada
Já bych rozhodně doporučoval citroena,protože mám Evasion a je to spolehlivější než bratrův Ford. Jeho Ford je novější a už má druhý motor.Můj citroen 1,9 TD je už 13 let starý a má originál motor a karoserie bez koroze díky pozinku.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 04.03.2008 17:35, rada
Před rokem jsem řešil podobné dilema, ale mezi C-Max a Renault Scenic a problém vyřešil koupí Mercedesu A. Mám najeto 15.000,- a jsem velmi spokojen jak s prostorem, zpracováním i vlastnostmi. Podruhé bych volil stejně.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 04.03.2008 22:47, rada
Ak Ti môžem poradiť choď do bazáru kde majú oba druhy a vyskúšaj si ich ako Ti budú sedieť. Ak Ti ide o dieslovu verziu 1.6, (ford tdci-citroen1.6 hdi) motoricky je to to isté, odlišujú sa typom vstreku. Ford má pri 1.6Tdci vstrkovu jednotku Bosh t.j. OK! No 2.0 Tdci má Símens t.j. pri servise moc drahé to isté platí 2.0 Tdci Delphi. Čo sa týka Picassa 1.6 Hdi vstrekou to neviem. Ale nedaj sa ovplivniť dieslovov variantou.Ak chceš kúpiť jazdenku išiel by som do benzínu 1.6l, 101 koní a to do fordu. Spotreba kombi 7.1l, mesto 8.7, a mimo 5.7. Jazdné vlastnosti sú u Forda c-max o 100% lepšie ako u picassa, konštrukčne je c-max mladší (a nie starší ako píše MATO, prvý bol scenic 96, potom picasso 99 a ford 03). Picasso je z vonku a málo z vnútra väčší, ale posed za volantom a jazdné vlastnosti sa nedajú porovnať s c-maxom. Já som mal tento istý problém (dilemu) C-max / versus Picasso, preto som sa aj zapojil do debaty a už som si to vyriešil k maximálnej spokojnosti. Kedisy dávno keď som videľ picasso tak som sa otáčaľ za ním a vravel som si, raz si ťa kúpim. No po preskúšaní oboch vozov v jednom bazáre som zistil očom to je a čo mne vyhovuje. A to isté Ti prajem aby si si vybral čo Tebe bude vyhovovať. Sú to tvoje peniaze tak si vyskúšaj a kúp!
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 04.03.2008 22:54, rada
Len tak ešte pre upresnenie. U mňa zvíťazil vo výbere Ford C-max.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Środa 05.03.2008 08:51, rada
Citroen Xsara Picasso má o 90 litrů, to je 20% větší zavazadlový prostor. Jestli je to auto pro rodinu s dětmi, tak není moc co řešit. Jednoznačně Citroen. MPV vozy mají vesměs menší kufr než malé sedany. Měl jsem fabii sedan a nyní mám Seat Cordoba. Oba mají kufr větší než Ford C-max a za výrazně nižší cenu. MPV jsou pro dva lidi, to musí být skvělé, ale pro aktivní rodinu s dětmi jsou jen ty větší například právě Citroen. Reklama říká něco jiného, ale to je jen reklama. Jinak doporučuji Oktávii.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Środa 05.03.2008 09:57, rada
Nejde nereagovat. Kufr v C-maxu je rozhodně větší než ve fabii kombi a o trošku větší než v Roomstru. Přímé srovnání přeložením věcí. 460l po roletu není zázrak, ale na co potřebujete větší??
Vyšší posez mě uchvátil tak, že jsem změnil výběr z Mondea na C-max.
Je to přesně naopak než píše p. Šámal (zkuste se takovým autem svézt). Malé MPV je auto pro 4 lidi. Oktávka pro 2 + 2 chudáky v zadu. (sezení vzadu C-max a oktávka je nesrovnatelný).
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Środa 05.03.2008 10:34, rada
Je samozřejmě důležité si ujasnit jaký bude hlavní požadavek na vlastnosti vozu. Vidím, že dbáte na bezpečnost. Z tohoto důvodu bych Vám doporučoval orientovat se kupříkladu na Rnaulty podobného segmentu - Scénic/Espace které mají standartně světoznámé své crashtesty s plnými pěti hvězdičkami. Ovšem vezmu-li v ůvahu ceny náhradních dílů, zde byste nejspíše musel u případné poruše oželet větší finanční částku. O citroenech moc nevím, proto je nebudu rozebírat, ale co se týká Fordu, myslím že může být velice dobrým kompromisem v bezpečnosti, spolehlivosti, dostupnosti dílů a v neposlední řadě také renomé značky. Mám blízké přátele jenž se ve Fordech orientují již delší dobu a mají dostatek argumentů proto, aby mu zůsatli věrni. Věřím tedy, že Ford bude velice dobrá volba.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Środa 05.03.2008 13:20, rada
Určitě Forda (neboToyotu)! A souhlasím s názorem pod jménem Logins01: Být to Renault Scenic, píši jednoznačně Ford !!
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Środa 05.03.2008 15:58, rada
jednoznačně citroen, ze všech důvodů
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Środa 05.03.2008 21:21, rada
Jakekoliv jine auto je daleko lepsi nez francouzske. Takze Ford!
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Środa 05.03.2008 23:33, rada
Pokud je Ford německá montáž, není co řešit.
Citroen v této kategorii je spíše pro mladé na výlet, kdy zaručí dobrodružství a mnoho kilometrlů se od něj nečeká.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 06.03.2008 09:09, rada
Měl jsem 6 let Renaul Scenic, jako 2. auto pro mamnželku. Najeli jsem s ním 60 000 km. Poté co jsem jej už pořetí nenastartoval a zůstal s ním viset, tak jsem ho prodal a koupil si C-MAX. Francouzská auta jsou nespolehlivá , už bych je nechtěl, přestože jsou pohodlná variabilní, mají dobrý design.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 06.03.2008 09:22, rada
Mám zkušenosti i s citroenem a i fordem, ikdyž jinými modely ( F .Mondeo dovoz z Belgie, roční na 60 titisících vs C5 koupené jako nové v ČR, obojí diesel ),Ford jsme prodávali s 230.000km, po celou dobu jen běžný servis, pak se šéf vzhlédl v C5 a koupil si ji pro její vzhled a podvozek...svezení fajn, ale : s c5 4x reklamace elektroniky v záruce, po 60 tisících jsme mu začali přezdívat drahoušek ( mj komplet brzdy, 2x váha vzduchu, asi 15 x žárovka, čidlo abs, výfuk, klima, ... ). Po skončení leasingu šlo hned pryč . PS : Teď máme firemní toyoty a neřešíme nic....
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 06.03.2008 11:48, rada
mam Focus combi r.v. 2002, 190k km, jezdim s nim posledni 3 roky, uplne bez problemu. Navic posledni Fordy maji velice dobre crashtesty, hlavne pro deti v sedackach, takze moje doporuceni: jednoznacne Ford.
reagować
1 2 3 4

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.