mamanm napisał:
benzinak napisał:
tomaskrtek napisał:
benzinak napisał:
mufik.martin napisał:
Jen bych rad reagoval na zhodnoceni punta po par kilometrech. ¨Tot jen ma reakce na jedno svezeni pana ktery odsoudil celou znacku a dle jeho tvrzeni nejde jezdit rychleji jak 110. po 2 letech katastrofa. 1. Prestal fungovat posilovac ruzeni, nekdy fungoval, nekdy ne. Nakonec stacilo propajet kontakty. 2. Kdyz se lehce zvedla teplota v kolone tak motor zhasnul a nesel nastartovat dokud nevystydl. Pokud jsem parkoval v lete na slunicku tak tez auto neslo nastartovat dokud slunce neprestalo svitit primo na auto. Takze u auta, ktere stalo cely den na slunicku bylo nutne otevrit motor a nechat trosku ochladit a teprve pak nastartoval - servis nezjistil nic. Autorizovany chtel menit vse, a neautorizovany mechanik delajici italy tez nevedel. 3. Pri rychlosti 40kmh a mene pri sebemensim sesplapnuti brzdy kopalo abs jako bych byl na ledu. Diagnostika nic neukazala a delalo to pouze pri nizsich rychlostech. Auto jsem hluboko pod cenou prodal kamaradovi se vsemi zavadami o kterych vedel a snazil se je opravit. ABS nevyresil. Chcipani a nemoznost startovani tepleho motoru se mu tez nepodarilo vyresit a posilovac si komplet propajel a to jedine zacalo fungovat. Musim rict, ze nevim, zdali bych koupil znova fiata. Kdyz jezdil tak mi delal radost, 3dverak moc pekny, prostorny, pohodlny a rekl bych i uvnitr pomerne hezky auto. Ale ty starosti s pisilovacem, chcipanim tepleho motor a ABS me dosti zaskocili. Podotykam, ze auto melo najeto skutecnych 40 tis, serviska, 1. majitelka, a nebylo nikdy bourano. Vse overeno v servisu. Auto jsem kupoval jako 5 let stare.
Tak já nevím jestli to mám napsat Čínsky? Věř tomu, že těch pár km bohatě stačí na to udělat si obrázek o autě a o jeho jízdních vlastnostech a co tu pořád melete o celé značce, jasně jsem napsal, že jde o punto nevím které generace asi to poslední, a vůbec nechápu jak může někdo v dnešní době vyrobit takovej zgarb a co víc, jěště to prodat, ale je jasný, že tady je dost fiatfandů, kterým se to auto bude kakat ze všech stran a stejně ho budou chválit
jenže ty sis udělal podle jednoho vraku naprosto nesmyslnej úsudek nejen o konkrétním typu ale o celé značce. což jasně vypovídá o tvé duševní nedostatečnosti. parafrázoval bych tě názvem jednoho filmu-Ještě větší......než jsme doufali. kdysi jsem vlastnil Uno Turbo. na svojí dobu neskutečný dělo. a představ si že ač to bylo nějakých deset let starý auto tak bylo naprosto v pohodě.
Ty budeš asi natvrdlej, že? Za 1. Čínsky teda neumím tak ještě jednou pro pomalu chápající, nepíšu nic o celé značce , ale jednom blbým puntuZa 2. nebyl to vrak, bylo to asi 4 roky starý a najetý něco přes 45tkm.Za 3. jestli to byl vrak v tomto stavu pak jsou teda Fšechny Fiaty nahov.. abys byl spokojenejZa 4. prostě jsi fiaťák a nemůžeš překousnout negativum na fiatZa 5. jasně, že z jednoho kusu málo jetýho a docela mladýho punta můžu ohodnotit zbytek punt, protože proč by měli být jiný než to jedno? Žeby to sekali kus od kusu jak se jim to povede? I to je možné, protože fiat tak neznám ani nechci znátZa 6. ktrku
si
V roce 1997 jsem si koupi Skoda Octavia 1,6 a byly .... to neskutecna sracka, to auto byl des bes, v podstate nevyjelo ze servisu, podelalo se na tom co se podelat mohlo, bohuzel! A presto netvrdim, ze vsechny Skodovky jsou sracka byt mne ta sranda stala 400 tis.
Jinak Fiat Stilo 1,9 JTD pouzivam od roku 2004, koupeno nove u dealera v Pisku, momentalni najezd cca 140 tis. auto neni sice dokonale, sem tam obcas neco vrzne, do cca 110 tis. km ani vrznuti. Jinak zavady 0, co se tyce elektriky vse 100% OK, za tu dobu jsme nezaregistrovl jediny elektronicky problem, krome vymenby baterie v loni, odesel jeden calnek.Co je opravdu opuz tak je vymena zarovek v prednim svetle, to souhlasim.Auto neni dokonale ale slouzi naprosto spolehlive, dnes slouzi spise coby uzitkac.Zkusenost mam take s novim Fiatem Bravo, opet koupeno nove v CR, najeto neco pres 50 tis.km, auto funguje bez jedine poruchy, nic nezadrnci ani nerezonuje vse na 100%. Jo jednou jsme musel uz menit zarovku!
Jinak ve firme mame Fiat Doblo 1,9JTD jiz najeto pres 300tis. a poruchy jaksi nikde, auto je velmi robustni a naprosto bezproblemove. Tak ja tedy opravdu nevim kde je pravda. Pravdou je, ze vsechna auta jsou koupena nova v CR. Jeste jsem zapomnel na Mareu kterou maji rodice, ta je prakticky taky bezproblemu, zde se menily po 150 tis. cepy a spojka, odeslo spojkove lozisko.Toz asi tak.
Já zrovna na Fiaty zatíženej nejsem. Ironií je, že doma vždycky fiaty byly.
První fiat byl Uno 1.1i, r.v.88 - o jedenact let pozdeji totálně prožraná podlaha, že bylo videt na zem. Auto bylo garazovane v nové garáži! Motor/elektrika vše 100%. Auto jsme prodali na protiučet a koupili:
Fiat Punto 55s, 1.1i, r.v. 99, dodnes je auto v rodině, najeto 100 tis. Auto je bez znamky koroze a lak jako kdyz vyjede z fabriky. Motor/elektrika 100%. Za celou dobu se jen dolejval olej, brzd. desky a menily se tlumice. Auto melo jen jednu zavadu, která byla u téhle motorizace konstrukcni vadou. Lozisko na předlohove hřídeli v převodovce s plastovou klickou. Lozisko jsem koupil za 1100 Kč. Horší byla demontáž a rozebraní převodovky.
Jinak ve své třídě opravdu prostorné a svezení je nadprumerne ve srovnání s konkurencí.
Fiat Doblo 1.4. r.v. 09, dnes najeto cca 130 tis. Bez závady. Jen 1.4 motor je dle mého slabý pro takové auto. Byl jsem překvapený svezením a pohodlným vyšším posezením. Používáné jako pracovní.
Fiat Marea 1.8 16V, r.v.97, při koupi (2011) 180tis, ted 210tis.Koupeno za 15 tisKč !!! Auto bez problemu, spolehlive, zacina trochu reznout.. Pouzivam na dojizdení do práce, levný a spolehlivý pomocník.
ABS, automatická klima, el.okna, posilovac 6repro v ty dobe stadartne v stredni vybave !!!!
Svezení pohodlné a nadprůměrné.
Je k pobavení kdyz srovnáte Marea / Stilo s odpovidajícím rocnikem Octavií.
Marea / Stilo je ve všech ohledech minimálně stejné, né li lepší než Oct. navíc drtivě vyhrává cenou.
Dle mého nazoru to jsou nedocenená auta.
Fiat proste nizsi trídu a nizsi stredni tridu umí.
btw. v rodině byla uplně od novoty také felicia 1.4 50kw r.v. 2000. Oproti Puntu r.v. 99 to byla naprostá tragedie.
Humpolácké zpracování, humpolacký a hlucný motor. spotřeba 7+ a min nesla, v 60 tis. odesla prevodovka. Podvozek byl jak zebrinak.
Navíc Punto bylo s 1.1 svžnejší než felda s 1,4.
Nejsem slepej zastánce fiatu, vzdy jsem byl proti (vzdy prehlasovan :) )
ale nechápu škodovkáře, že pořád nadávaj na fiaty, přitom to co maj doma se kazí daleko víc, častejš a dráž..