anonym napisał:
Chcem si kupit Punto,ale neviem sa rozhodnut medzi 8v a 16v.Niesom ziadny automechanik,takze si vzdy rad necham poradit.Mam rad kludnu jazdu,ale planujem jazdu s 3 - 4 ludmi v aute,pripadne nejaky ten naklad.Cesta do prace je aj cez zopar vacsich kopcov.Bojim sa tych 44kW.Ide mi aj samozrejme o dobru spotrebu.Punto povazujem za super auto,vyzera perfektne a ma super vybavu a je fakt lacne oproti ostatnym znackam.Takze uz len ci 8v alebo 16v,poradte prosim.Vdaka uz vopred.
mufik.martin:tvoja rece...
Před měsícem jsem si koupil punto 1,2 16V 59 kW HLX . V bazaru jsem měl možnost taky osedlat 1,2 8V 44kW a rozdíl je naprosto propastný. Ve městě stačí těch 44 kW, ale jezdit s tím mimo město ,tak je dobré se určitě poohlédnout po verzi 16V, bývá i lépe vybavena. Jinak je to auto s velmi dobrými jízdními vlastnostmi a skvělou spotřebou ( město/mimo město cca 6/5,3l/100km). Vadou na kráse je tradiční řazení Fiatů, ale dá se na to zvyknout poměrně rychle. Teď si trochu rýpnu, ale obě verze motoru Škoda 1,2 HTP jsou proti motorům Fiat 1,2 8V i 16V minimálně o třídu níže. A to jsou HTP o mnoho mladší. Je to Boleslavská ostuda...