Valnoha napisał:
Kylie z toho co píšeš se dá usoudit že ojeté kupovat jedině sle těchto a jím podobným tabulek. To je zase úplná bubost podle mě. Těmto tabulkám a jím podobným testům při koupi ojetiny přikládám váhu kolem 5% a neznám v mém okolí nioho kdo by se jimi řídil jak píšeš ty. Jsou fajn jako velmi orientační vodítko, ale jak psal pan Šikl brát je s velkou rezervou.
Alá já VŽDY píši: všechna "data/tabulky/statistiky" zleva/zprava posbírat "protřepat/promíchat" ...použít ..
Ale věřte, že v Deutschland se takovéto infrormace trochu "vážněji" berou a tady je snad až "překvapivé", kterak je naopak NEberete (nerespektujete). Já to "částečně" chápu (kdo by také věřil STK kdy KAŽDÝ ví že se tam podvádělo, podvádí a asi ještě dlouho .. - ostatně to neplatí jen pro STK), ale i tak ..
A podle čeho se řídíte vy? Já je rozhodně NEberu "slepě" (to bych také nejezdila Citroën, ale zřejmě něčím "japonským" - tedy Prius jsem "zvažovala" a "líbí se mi" a "sympatický je mi", ale na MŮJ "typ" cestování/využívání vozu se (bohužel) příliš nehodí (no skoro vůbec).
PS: Jak ale (správně) říká Rudlík (Muroň), tak občas může být lepší opečovávaný servisovaný ... něco ze spodní části tabulky, než ... nějaký premiant. Ostatně já osobně mám nečekaně "problematickou" zkušenost se subaru a znám roky spokojené majitele (trvale nejnižší příčky obsazujícího) Voyager (jak rodina "poporostla", přešli teď na Citroën C5 a Alfu 2.4 JTD k tomu - to jsou na světě lidi, že?), kteří s ním najezdili snad přes 200.000 km a víceméně "v klidu", rozhodně BEZ nějakých "dramat".
PPS: Rozhodně si ale myslím, že takovéto "přehledy" vypovídací hodnotu mají a rozhodně větší, než ...chlapi v hospodě povídali ... jeden známej měl ...apod.