pepek napisał:
Tak třeba já mám Fábku z roku 2003, má najeto 80000 km a před týdnem jsem ji měl na zvedáku a hrůza!!!
Vlastním Palio rok 1998, devět let starý, u nás nás nepříliš známý fiat. Motor 1,7TD, (ještě ne jtd) je to klasický starý nafťák, který není tolik náchylný na kvalitu nafty. Mám ho dva roky a za tu dobu jsem najel +-50 000. K dnešnímu dni má najeto celkem 128 000km.Poruchy: NIC, pouze běžná údržba (destičky, olej, filtry, rozvody a podobně). Mimochodem rozvody mě vyšly na 4 500kč i s prací, což je asi tak průměr. Jediné s čím jsem měl problémy je tzv. italská elektrika, ( mnoho různých kontrolek, a u některých ani nevíte na co tam jsou). Jelikož se ještě nejedná o moderní jtd, tak spotřeba není úplně nízká, ale je na přijatelné úrovni 6,5 - 7 L/100km, při svižné jízdě, zejména po okreskách a po městě. Aby mě někdo nebral za slovo, auto má 51 KW, takže svižná jízda neznamená 250Km/h !!!!! Ale dobrý kroutící moment a vcelku dobré zpřevodování umožňují po lepších usecích cestovat bez problémů rychlostí okolo 150km/h. ( jel jsem i 190, ale to už k tomu není). Nemyslím si že je to auto lepší než ostatní značky, ale za stejné peníze nic podobného neseženete. Příští auto bych si klidně koupil od stejné značky, ale v auto které by mě zaujalo v nabídce fiatu je snad ještě stilo a grande punto, ale ty zas neodpovídají mým potřebám nebo financím. Takže příští bude nejspíš japonec. PS: proti Němcům vůbec nic nemám, ale asi bych si jej nekoupil. To je vše co jsem chtěl napsat.