Wtorek 21.02.2006 16:03,
Srdeční záležitost?
Před pár lety jsem si XM koupil, byl to třílitr v plné výbavě, rok 1989. Je pravda, že se u něj projevily snad všechny typické problémy této značky (99% závad způsobených drobnostmi v elektroinstalaci), ale i přesto jsem se do XMka doslova zamiloval. Na svoji dobu měl výborné jízdní vlastnosti, benzínový třílitr si neřekl v průměru víc jak devět litrů, přitom se s ním dalo po dálnici jet v pohodě 220+ a na druhou stranu se rozjet s naloženým autem bez přidání plynu. Design je věc individuálního pohledu, za sebe říkám, že je to jedno z nejhezčích aut, co se kdy na trhu objevilo. Od té doby jsem vyzkoušel několik jiných aut v dané třídě (teď naposledy Honda Legend) a musím konstatovat, že v mnoha ohledech tyto vozy nedokázaly XMku konkurovat. Takže dneska opět uvažuju o tom, že si nějaký zachovalejší a mladší kousek koupím. Všem, kteří touží po komfortním proplouvání našich nerovných cest a jsou alespoň průměrně technicky zdatní, aby si mohli vychytat na svém autě mouchy, můžu XM jen doporučit.
reagować