kubesak napisał:
Nedá mi to abych nenapsal. Neporadím pánovi zda Der Opel, nebo Citroen, ale pokud chce v poho jezdit a vozit dvě děti s kočárkama, kolama a krámama a neřešit složité nakládání a vykládání, tak určitě MPV. Píšu to ze své zkušenosti, protože mě to "potkalo". Na jedno dítě jsem měl kombíka (AR 156 sportwagon v naftě) a po narození druhého jsem to řešil. ANO lze v kombíku dvě děti vozit, ale narovinu vezmu teď kočárek a nastojáka ho dám do kufru+všechny ostatní krámy. Argument MPV nejede a má špatné jízdní vlastnosti je blbost. Koupil jsem WV Touran 1.4 TSI ve sportovní úpravě Kamei a věřte, že při 190 koních (po chipu) a na 18" kolech si dá všechny mondea a ochcávky k večeři...Je to rodinné auto, takže s tím jako prase nejezdím, ale ten potenciál tam je a při bezpečném předjíždění nemám problém. Závěr tedy takový, kupte MPV a pokud chcete jezdit sportovně, i to se dá - u OPLU třeba s OPC
Můj příspěvek není úplně podložen praxí, jelikož ještě nejsem otcem, nicméně mám dobré srovnání 2 vozů. 406 a Zaifra B.
Brát 156 SW jako kombi není úplně fér, tahle alfa je v první řadě stylovka...
Váš Touran si možná dá tahle auta k večeři na dálnici, nicméně v jakékoliv zatáčce Vás vypráší kdejaký floutek s civicem... Vysoké těžiště a měkčí kastli prostě neukecáte. Ve výsledku jsou MPV pouze tvrdší (kvůli eliminaci náklonů v zatáčkách), nicméně ne sportovnější.
Pro mě osobně je u rodinného auta důležitější pohodlí, proto bych volil rodinné kombi, místa je v něm dost, kočárek i spoustu krámů do takového auta naložíte taky. Spotřeba bude díky menší čelní ploše taky menší, pokud nebude dítko 10x denně dávat do a ze sedačky, podle mě MPV nedává smysl.
Ve 406 jsem párkrát vezl ani ne roční neteř i s "příslušenstvím" a s dostatkem místa v kufru nebyl sebemenší problém, možná bych tam dosal i druhý. Oproti zafiře mnohem pohodlnější podvozek a i jistější jízdní vlastnosti (na trapných plechových 15'') Jak je to s kočárkem do kufru zafiry nevím, ale vzhledem k velikosti kufru to bude horší kafe...