0
powrót

diskuze k tématu: Chybějící kompresor klimatizace - jak postupovat?

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, ostatní
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 10.07.2008 07:11, Tak to mě dostalo!
Nechci být škodolibý, moje první auto bylo taky jetý a taky mě v bazaru trochu napálili, ale nevšimnout si, že světla nesvítí, stírače nestírají a klimatizace nechladí, tak to už chce trochu umění! To je jako koupit osla, kterýmu chybí jedna noha... .
Nicméně pokud má auto v technické dokumentaci AC (obvykle příloha kupní smlouvy, blbý je, že klima není zapsaná ve velkým techničáku jako třeba ABS) a kompresor tam není, nemůže to prodejce u soudu vyhrát.
Třeba se příště kupujícímu podaří koupit auto bez motoru.... .

Iááá

Osel

PS: No a pro pořádek, kupujícímu by se to určitě nestalo, kdyby si koupil stříbrnou Octávii, v TDi, na hlínách a s křídlem, kterou by si dle některých mohl ještě chipnout a měl ji z AAA certifikátem kvality z autobazaru Armagedon, Apokalypsa, Armáda.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 10.07.2008 07:43, RE: Tak to mě dostalo!
anonym napisał:
Nechci být škodolibý, moje první auto bylo taky jetý a taky mě v bazaru trochu napálili, ale nevšimnout si, že světla nesvítí, stírače nestírají a klimatizace nechladí, tak to už chce trochu umění! To je jako koupit osla, kterýmu chybí jedna noha... .
Nicméně pokud má auto v technické dokumentaci AC (obvykle příloha kupní smlouvy, blbý je, že klima není zapsaná ve velkým techničáku jako třeba ABS) a kompresor tam není, nemůže to prodejce u soudu vyhrát.
Třeba se příště kupujícímu podaří koupit ...
a hlavně - jezdil by za 2 na 200!!!
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 10.07.2008 08:01,
Ten kupující má asi nějaký titul .....
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 10.07.2008 08:12, RE: bez předmětu
anonym napisał:
to je spíš k neuvěření, holt okurková sezona)
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 10.07.2008 08:15, bazar
anonym napisał:
bazarista řekne že při převzetí vozidla tam komresor byl a kupující že má smůlu když si ho vymontoval a teď chce ještě jeden rezervní
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 10.07.2008 08:22, Co dělat??
No realita bude taková, že se tak 2x bouchne do hlavy a půjde si ten kompresor koupit za své.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 10.07.2008 08:27, RE: Co dělat??
anonym napisał:
No realita bude taková, že se tak 2x bouchne do hlavy a půjde si ten kompresor koupit za své.
a nebo se na to vykašle, a bude jezdit bez klimy.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 10.07.2008 08:32, Klimu zkousek vzdycky
Casto nefunguje z duvodu toho ze neni napustena chladicim mediem (drobna netesnost a pres zimu klima vytece - caste u starsich vozu). Kompresor pak pri malem tlaku odmita klimu spoustet. Doplneni stoji 500 - 5000 podle urovne servisu (garaz/znackovy).
Je to zalezitost hodiny - cili pokud nefunguje, zasadne trvat na oprave ihned.

ps: Ja sem takhle donutil vymenit prodejce prasklou zarovku v prave mlhovce. Sice prkotina, ale auto muselo na rampu (nedalo se k ni pres sportovni spoiler dostat), plus zarovka. Pro prodejce temer zadarmo, pro mne by to znamenalo oxidovat dopoledne v servisu, cekat na rampu, platit za pouziti rampy atd atd....
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 10.07.2008 08:41, RE: Tak to mě dostalo!
anonym napisał:
a hlavně - jezdil by za 2 na 200!!!
Hoši, vy tu spotřebu neustále skrouháváte, za chvíli bude stříbrná oktávie f metle na hlínách palivo vyrábět.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 10.07.2008 08:44, RE: Klimu zkousek vzdycky
anonym napisał:
Casto nefunguje z duvodu toho ze neni napustena chladicim mediem (drobna netesnost a pres zimu klima vytece - caste u starsich vozu). Kompresor pak pri malem tlaku odmita klimu spoustet. Doplneni stoji 500 - 5000 podle urovne servisu (garaz/znackovy).
Je to zalezitost hodiny - cili pokud nefunguje, zasadne trvat na oprave ihned.

ps: Ja sem takhle donutil vymenit prodejce prasklou zarovku v prave mlhovce. Sice prkotina, ale auto muselo na rampu (nedalo se k ni pres sportovni spoiler dostat), plu...
Čoveče četls to? A máš přesto z článku pocit, že by doplnění chladiva pomohlo? Ale v jednom máš pravdu, kompresor odmítá spouštět.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 10.07.2008 08:44, RE: Tak to mě dostalo!
David V napisał:
Hoši, vy tu spotřebu neustále skrouháváte, za chvíli bude stříbrná oktávie f metle na hlínách palivo vyrábět.
A vona nevyrábí?
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 10.07.2008 09:07, zajímavej článek
po dlouhé době článek,který mě zaujal,nejde se trochu ubránit škodolibosti, nevyzkoušet si klimu je fakt hřích,zvlášť když u starších aut nefunguje tak u 3 z 5 aut :) ikdyž je fakt,že jsem prodal auto s nefunkční klimou taky,ale v ten den,přesto,že bylo léto, tak bylo po dešti a čerstvý vzduch,takže když jsem ji kupujícímu pustil tak foukal jen větrák studený vzduch a vypadalo to,že funguje.Kdyby to na mě někdo zkusil taky bych nalítl.Ono je totiž těžký u auta co neznáte vědět jaký má klima výkon a jak moc to má studit.Víte někdo jak to 100% odhalit?
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 10.07.2008 09:14, RE: zajímavej článek
anonym napisał:
po dlouhé době článek,který mě zaujal,nejde se trochu ubránit škodolibosti, nevyzkoušet si klimu je fakt hřích,zvlášť když u starších aut nefunguje tak u 3 z 5 aut :) ikdyž je fakt,že jsem prodal auto s nefunkční klimou taky,ale v ten den,přesto,že bylo léto, tak bylo po dešti a čerstvý vzduch,takže když jsem ji kupujícímu pustil tak foukal jen větrák studený vzduch a vypadalo to,že funguje.Kdyby to na mě někdo zkusil taky bych nalítl.Ono je totiž těžký u auta co neznáte vědět jaký má klima výko...
Kupoval jsem auto s klimou v únoru, ještě v bazaru jsem měl pocit, že chladí dobře, což ale přestalo platit v květnu, když začaly vedra. Naštěstí stačilo doplnit jen médium za 900Kč a klima šlape jako hodinky už přes dva roky...
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 10.07.2008 09:15,
Jak se říká, každý auto má svýho kupce a tento pán jen potvrzuje pravidlo.
Bazary jsou díky takovým troubům naživu.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 10.07.2008 09:18, RE: Tak to mě dostalo!
David V napisał:
Nic mě vždycky nepobaví víc jak řeči od Osla, beru to s rezervou a sranda stejně musí být :o)

Jinak Octáfka f metle na hlínách je Perpetum mobile :o)))
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 10.07.2008 09:19, RE: Klimu zkousek vzdycky
David V napisał:
Čoveče četls to? A máš přesto z článku pocit, že by doplnění chladiva pomohlo? Ale v jednom máš pravdu, kompresor odmítá spouštět.
Cetl jsem to - a tim ze by trval na funkcnosti v okamziku prodeje by zjistil ze tam ten kompresor neni.

Jestli to kupoval v zime, tak proste zajedu nekam do podzemnich garazi, kde to vyzkousim (mne se klima nespusti kdyz je venku pod 15 stupnu)..

reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 10.07.2008 09:30, RE: zajímavej článek
anonym napisał:
po dlouhé době článek,který mě zaujal,nejde se trochu ubránit škodolibosti, nevyzkoušet si klimu je fakt hřích,zvlášť když u starších aut nefunguje tak u 3 z 5 aut :) ikdyž je fakt,že jsem prodal auto s nefunkční klimou taky,ale v ten den,přesto,že bylo léto, tak bylo po dešti a čerstvý vzduch,takže když jsem ji kupujícímu pustil tak foukal jen větrák studený vzduch a vypadalo to,že funguje.Kdyby to na mě někdo zkusil taky bych nalítl.Ono je totiž těžký u auta co neznáte vědět jaký má klima výko...
Pokud má auto PP a ukazuje okamžitou spotřebu, pak tato po sepnutí kompresoru stoupne - třeba u slavné stříbrné O1 1,9 tdi to na volnoběh dělá 0,1-0,2 l/hod.
U Matize půjčeného na dovče se puštěná klima poznala tak, že to do kopce nejelo :)))
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 10.07.2008 09:31, RE: bez předmětu
anonym napisał:
Jak se říká, každý auto má svýho kupce a tento pán jen potvrzuje pravidlo.
Bazary jsou díky takovým troubům naživu.
Inu, taky by mně nenapadlo si kontrolovat klimu... krom toho, klimatizace je příčinou mnoha nemocí, zánětů, není to vůbec zdravé, takže ji ani nepouštím... když ji pustím, odnesu to velice často angínou...
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 10.07.2008 09:42, RE: zajímavej článek
anonym napisał:
Pokud má auto PP a ukazuje okamžitou spotřebu, pak tato po sepnutí kompresoru stoupne - třeba u slavné stříbrné O1 1,9 tdi to na volnoběh dělá 0,1-0,2 l/hod.
U Matize půjčeného na dovče se puštěná klima poznala tak, že to do kopce nejelo :)))
Jo jo! To znám. Punto 1,2 s klimou.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 10.07.2008 09:45, RE: bez předmětu
anonym napisał:
Inu, taky by mně nenapadlo si kontrolovat klimu... krom toho, klimatizace je příčinou mnoha nemocí, zánětů, není to vůbec zdravé, takže ji ani nepouštím... když ji pustím, odnesu to velice často angínou...
Jako u všeho i zde platí, všeho s mírou. A pokud je člověk alergik, nemělo by se opomínat ani pravidelné čištění klimy.
reagować
1 2 3

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.