Cztwartek 21.04.2022 20:10,
RE: RE: RE: 12345
No a co ze elektrina nie je cista? Vy jazdite na ekologicky cisty benzin ci co? Ja pisem o pohlade na financie domacnosti. Nejaka ekologia mi je asi tak u prdele ako je politikom a ostatnym ludom. Ak chcete byt ekologicky, kupte si bicykel. Kupit si naftak/benzin a potom hovorit, co je ekologicke je dnes moderne. A to o tych bateriach, chcel by som vidiet naozaj dobru studiu ktora porovna naklady na vyrobu baterii (tazba surovin, fabriky, preprava atd atd) oproti spracovaniu ropy (tazba, rafinerie, vozenie v tankeroch-havarie, znecistenie z tych tankerov, rury cez pol sveta, rafinerie- ako to volame v bratislave veze mordoru, ktore ked sa zapnu, neda sa tu dychat atd atd). Samozrejme aj dalsie ekologicke aspekty ako vyroba motorovych olejov, specialnych chladiacich kvapalin do motorov, mocovin, viacej opotrebovanych brzd atd atd. Tiez vobec neberiete do uvahy to, ze sa da kupit fotovoltaika a ta v lete dokaze to auto nabijat naozaj zadarmo (+ dotacia na fotovoltaiku + dotacia na elektromobil). Aj po tomto vsetkom stale tvrdite ze sa elektromobil neoplati? A ze je menej ekologicky ako spalovak? A to som nepovedal pre mna lepsie vyhody, ako paradny tah, ticho, nevrcim zbytocne na parkovisku. Nevyhoda je pre niekoho doba nabijania (ano, treba k tomu aj dom) a pre tych, co v aute davaju na posedenie 1000km aj dojazd. Ja si ale zastavim na kavicku aj na benzinaku, takze to tak neberiem.
reagować